O piata din Iasi va avea deasupra ei o parcare cu 2 niveluri

0
105

Autoritatile locale iesene vor sa modernizeze Piata Alexandru cel Bun din Iasi, una din cele mai mari piete ale orasului, cu o suprafata de aproximativ 10.000 de metri patrati.

Municipalitatea a încheiat un contract pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate în acest sens cu firma Sigm-Home Project SRL. Documentația trebuie finalizată în cel mult 4 luni, respectiv până la sfârșitul anului în curs. În urma studiului se va estima și suma necesară unei astfel de investiții.

„Piața trebuie să fie concepută pe criterii urbanistice moderne și bine structurate, să fie acoperită și închisă, bine ventilată, ferită de vânt și de acțiunea agenților atmosferici”, se arată în caietul de sarcini aferent achiziției studiului.

Investiția presupune modernizarea pieței agroalimentare prin reașezarea acesteia pe principii noi, moderne, asigurându-se un flux ordonat al circulațiilor precum și o dispunere judicioasă a spațiilor de desfacere a mărfurilor producătorilor agricoli, dar și crearea de spații de parcare pentru vehiculele de aprovizionare și ale clienților. În prezent, șoferii au la dispoziție 100 de locuri de parcare în zona șoselei Naționale.

În ceea ce privește parcarea, aceasta trebuie să fie dotată cu accesuri controlate pentru vehicule, scări de acces la nivelurile superioare, ascensoare pentru persoane cu dizabilități, instalații de ventilare, inclusiv desfumătoare, instalații de eliminare a apelor meteorice, hidranți și instalații de stins incendii. „De asemenea, (parcarea, n.r.) trebuie echipată cu instalații electrice și de iluminat, de alimentare cu apă și canalizare”, se adaugă în documentație. Piața și parcarea vor beneficia și de un sistem de supraveghere video.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments