Blocurile la care nu s-au terminat lucrările de izolare termică în cadrul vechiului program național pot fi prinse în cel nou

0
78

Blocurile de locuințe incluse în programul național multianual privind creșterea performanței energetice 2019 – 2021 la care nu s-au terminat până acum lucrările de izolare termică se pot include în programul național pentru perioada 2022 – 2024, asigurându-se astfel finalizarea lucrărilor. Măsura este într-o ordonanță oficializată azi de Guvern.

Practic, prin OG 21/2022, care a apărut azi în Monitorul Oficial și care se aplică deja, se prevede includerea în programul național multianual privind creșterea performanței energetice 2022 – 2024 a blocurilor nefinalizate până acum prin programul pentru perioada 2019 – 2021.

Totodată, sunt incluse în programul din perioada 2022 – 2024 și blocurile de locuințe pentru care nu au fost încheiate procese-verbale de recepție la terminarea lucrărilor până acum.

Pentru a include blocurile la care lucrările de izolare termică nu s-au încheiat în programul privind creșterea performanței energetice început în acest an, autoritățile locale trebuie să transmită Ministerului Dezvoltării, în următoarele 30 de zile, de câți bani e nevoie pentru finalizarea lucrărilor.

În cazul în care solicitările se depun după trecerea acestui termen, autoritățile locale nu vor mai putea solicita includerea pe finanțarea din programul național 2022 – 2024.

Dacă pierd ocazia amintită mai sus, autoritățile locale au maximum trei ani ca să finalizeze, pe cont propriu, lucrările de creștere a performanței energetice, pentru blocurile incluse pe programul din perioada 2019 – 2021. Totodată, autoritățile locale vor trebui să depună la Ministerul Dezvoltării procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor și certificatele de performanță energetică ale blocurilor de locuințe.

Cei care nu vor respecta termenul vor trebui să dea înapoi Guvernului banii alocați în ultimii ani pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor, plus dobânzi și penalități/majorări de întârziere.

Noua declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, facturile emise și primite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments