Ministrul Transporturilor a semnat contractul de execuţie pentru tronsoanele 1 şi 4 ale Autostrăzii Moldovei

0
96

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat marţi, la Focşani, contractul de execuţie pentru tronsoanele 1 şi 4 ale Autostrăzii Moldovei şi a anunţat că ţinta este aceea de a desemna, până la sfârşitul anului în curs, câştigătorii pentru toate cele 13 loturi ale autostrăzii, de la Ploieşti la Paşcani.

„Demersul de astăzi se înscrie într-un demers început în urmă cu aproximativ două luni, când am semnat primele două contracte, la Buzău, pe secţiunea Ploieşti – Buzău şi care deja au ordin de începere, se lucrează pe acele tronsoane. Sigur, sunt lucrările de început, lucrările de descărcări arheologice, partea de deminare, toate lucrurile necesare. Astăzi semănăm două contracte pe secţiunea Buzău-Focşani, urmând ca celelalte două, mijlocul, să fie semnată în săptămânile viitoare. În perioada imediat următoare, CNAIR-ul va desemna câştigătorii (…) pe celelalte două loturi, 2 şi 3, urmând un calendar foarte bine pus la punct până la sfârşitul anului, şi anume şi pe secţiunile care merg spre nord, Focşani – Bacău şi Bacău – Paşcani, adică întreaga autostradă de la Ploieşti la Paşcani, să aibă desemnaţi de către CNAIR câştigătorii până la sfârşitul anului. Vreau să vă spun că în 21 septembrie şi în 22 septembrie sunt datele limită pentru depunere de oferte pe celelalte două secţiuni, adică pe celelalte şase loturi. Ne ţineam de acest calendar, sigur că părea aşa un calendar extrem de strâns pe care nu foarte multă lume a pariat, dar ţinta rămâne, aceea pe care am anunţat-o la începutul anului legată de A7, ca pe parcursul anului 2022 pe toate cele 13 loturi finanţate prin PNRR să avem desemnaţi câştigătorii. Asta înseamnă cu un an înainte de borna prevăzută în PNRR”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Sorin Grindeanu.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentExtindere a sistemului de apă și canalizare din județ pe Axa Hârlău – Cotnari
Articolul următorȘedință urgentă la Guvern pe tema crizei Blue Air. Toți pasagerii aflați în străinătate vor fi repatriați cu Tarom
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments