Finlanda încearcă să blocheze intrarea mai mulțor ruși la granița de est

0
64

Finlanda urmează să restricționeze „semnificativ” intrarea cetățenilor ruși pe teritoriul său, refuzând accesul celor cu vize de turist din orice țară europeană din spațiul Schengen.

Națiunea nordică, care s-a confruntat cu o creștere a numărului de ruși care intră la granița sa terestră de când Moscova a anunțat mobilizarea rezerviștilor pentru războiul din Ucraina, se aliniază la decizia luată la începutul lunii septembrie de Polonia și cele trei țări baltice ale Estoniei, Letonia și Lituania).

Finlanda are cea mai lungă graniță a UE cu Rusia, cu peste 1300 km.

„După decizia guvernului, aceasta poate intra în vigoare foarte repede”, a declarat ministrul finlandez de externe, Pekka Haavisto, într-o conferință de presă făcutp vineri, fără a oferi o dată anume.

„Cei care trec granița pentru turism vor fi împiedicați să intre. Va trebui să existe un alt motiv”, a explicat el.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVideo şoc! Avem imaginile bătăii dintre Reghe şi Prodanca în plină stradă! Atenţie, filmare cu puternic impact emoţional! Exclusiv
Articolul următorCe se întâmplă cu câteva secunde înainte de bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Abia apoi totul a escaladat în violenţă: „Ai filmat?”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments