Realitatea crunta din spatele saloanelor de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași:„ Avem o flota de mașini care cară pacienți, analize, lenjerie, mâncare și mă gândesc deseori la experiența unui bolnav”

0
229

Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași are nevoie de investiții capitale. Cele patru clădiri care se află în administrarea unității medicale trebuie complet reabiltitate și modernizate. De ani de zile nu s-a intervenit în niciun fel chiar dacă aici sunt tratate cele mai grave cazuri.
„Avem o flota de mașini care cară pacienți, analize, lenjerie, mâncare și mă gândesc deseori la experiența unui bolnav care trebuie internat în Secția III – Tudor Vladimirescu. Laboratoarele sunt în Cihac. Bolnavul vine, se duce la internare în Tudor după care medicul respectiv care îl îngrijește are nevoie de o radiografie. Atunci iarna – vara, bolnavul este pus în mașină, adus pe Cihac ca să facă o radiografie. O banalitate. Se face la colț de stradă. I se ia sânge, care este transportat înapoi la laborator. A făcut bolnavul radiografia, trebuie să aștepte până când ceilalți bolnavi termină să fie pus din nou în mașină și să ajungă în patul său”, a spus Radu Crișan Dabija, manager Spitalul de Pneumoftziologie Iași.

Spitalul Pașcanu se află în subordinea Spitalului de Pneumoftiziologie și are o întreagă istorie în spate. Încă de când a fost construită, clădirea nu a mai fost reabilitată. Acum, autoritățile încearcă sa o renoveze însă etapa este foarte dificilă pentru că în interiorul ei se află o capela care este un monument istoric și astfel lucrurile se complică.

„Secția Pașcanu este construită de boierul Cantacuzino in 1860. Nu a fost niciodată renovată. A fost la un moment dat prin anii 80 cu o mică intervenție din partea regimului comunist când s-a construit un fel de bucătărie și nu a fost funcțională acea bucătărie o buna perioadă de timp. Tabla de pe spital a fost înlocuită prin anii 80, dar căpriorii și lemnul sunt cei din 1860”, a mai spus Radu Crișan Dabija, manager Spitalul de Pneumoftziologie Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments