„Servicii Publice” anunţă un plan de demolare a miilor de gărduţuri puse de ieşeni pe lângă blocuri

0
224

În Iasi se fac tot mai multe amenajari cu spatii verzi, fie ca este vorba despre zonele centrale si populate, fie ca vorbim despre scoli sau spatii dintre blocuri. SC Serviciile Publice Iasi SA se ocupa în acest an de aproximativ 50 de amenajari cu gazon, alei, iluminat public si mobilier urban (banci si cosuri de gunoi).
Societatea din subordinea Primariei anunta ca va elimina delimitarile cu garduri puse de locatari în foarte multe zone din oras, în locul acestora urmând a se construi alei cu flori si vor fi amplasate diferite piese de mobilier urban.

Exista opt centre de spatii verzi în municipiul Iasi, iar fiecare centru face într-un an aproximativ cinci, sase sau chiar mai multe amenajari de acest gen: parcuri si spatii dintre blocuri.

„În total, numarul de amenajari într-un an este de 50, iar pâna acum, înainte de sezonul de toamna, am pus 62.000 de metri patrati de covor de gazon si am consumat cam 14.000 de tone de samânta de gazon. Florile pe care le producem la noi în sera în anul acesta ajung, undeva cu totul, la 1,5 milioane de flori, dintre care aproximativ 250.000 sunt lalele, ale caror bulbi îi plantam direct în oras“, ne-a declarat Laurentiu Ivan, directorul SC Serviciile Publice Iasi SA.

În anul 2022 amenajarile au avut loc în multe locuri din Iasi: Gradina Copou, Parcul Expozitiei sau aleea Grigore Ghica Voda, cu suprafete de gazonat. În zona centrala amenajarile s-au facut si la scoli, precum la Colegiul „Mihai Eminescu”. Totodata, zona de pe Soseaua Nicolina a fost cea mai reabilitata zona cu spatii verzi, pornind de la Colegiul „Emil Racovita” si pâna la 1001 Articole.

„Pe strada Hlincea am terminat de amenajat, iar în câteva zile speram sa aducem si mobilier urban. Acolo a fost o zona total degradata. În Tudor Vladimirescu am realizat acum un parc de aproximativ 4.000 de metri patrati, fiind vorba despre un parteneriat dintre Universitatea Tehnica si Primaria Municipiului Iasi”, mai adauga directorul Laurentiu Ivan.

Pâna la sfârsitul anului acesta,Serviciile Publice SA va mai amenaja spatii în zona Moara de Foc, Titu Maiorescu si în altii locatii din Copou. În decursul acestor zile, zona cartierelor Alexandru Cel Bun si Dacia este în curs de amenajare cu spatii verzi, dar si cu alei, iluminare si mobilier urban, echipele fiind acum pe strada Buridava.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments