Marele jaf PSD-ist din Sectorul 1. DNA are dovezi, Tudorache si Vanghelie au tras un tun in pandemie de peste 10 milioane euro: „Pentru un nebulizator s-ar fi platit un pret de 3,5 ori mai mare decat cel practicat de furnizorul initial”

0
115

DNA a anuntat vineri ca a declansat urmarirea penala in cazul unor achizitii supraevaluate efectuate in timpul pandemiei de catre autoritatile din Sectorul 1 in complicitate cu Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5.

DNA mentioneaza ca achizitiile supraevaluate au vizat tablete pentru elevi (75.500 bucati), dar si produse necesare in perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucati) si termoscannere (200 bucati). „Ca exemplu, pentru un nebulizator s-ar fi platit un pret de 3,5 ori mai mare decat cel practicat de furnizorul initial”, subliniaza DNA.

„Ca urmare a infractiunilor savarsite s-ar fi obtinut foloase necuvenite pentru membrii grupului in valoare totala de 67.811.280 lei”, arata DNA.

Comunicatul DNA:

In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 796/VIII/3 din 19 noiembrie 2020, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de 56 de suspecti, persoane fizice si juridice, pentru savarsirea unor infractiuni in legatura cu achizitii nelegale, supraevaluate, facute de institutii publice/societati comerciale din subordinea consiliilor locale ale Sectoarelor 1 si 5, unele coordonate de primar, respectiv Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si Unitatilor Sanitare Publice (A.U.I.P.U.S.P.) Sector 1, Compania de Investitii si Dezvoltare in Sanatate si Domenii de Interes Public-Privat (C.I.D.S.D.I.P.P.) Sector 1 si SC ECONOMAT Sector 5.
Achizitiile supraevaluate ar fi vizat tablete pentru elevi (75.500 bucati), dar si produse necesare in perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1200 bucati) si termoscannere (200 bucati).
In conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019, dintre persoanele fata de care s-a dispus efectuarea urmaririi penale ii mentionam pe urmatorii:

VANGHELIE MARIAN – DANIEL, la data faptelor consilier in cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de:
– constituire a unui grup infractional organizat,
– instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave (4 fapte, din care una in forma continuata),
– instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave,
– complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata (11 fapte, din care 3 in forma continuata),
– instigare la fals material in inscrisuri oficiale (2 fapte, din care una in forma continuata),
– instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata,

CLINCIU ROMEO AURELIAN, la data faptelor director al Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si Unitatilor Sanitare Publice (A.U.I.P.U.S.P.) Sector 1 sub aspectul savarsirii infractiunilor de:
– constituire a unui grup infractional organizat, in modalitatea sprijinirii,
– abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave (2 fapte),
– fals intelectual (18 fapte),
– uz de fals (4 fapte, din care una in forma continuata),
– participatie improprie la fals intelectual, in modalitatea instigarii unei persoane care comite fapta fara vinovatie,
– complicitate la fals intelectual,
– complicitate la fals informatic, in forma continuata,
– complicitate la deturnare de fonduri, cu consecinte deosebit de grave,

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments