Blocuri izolate termic prin PNRR şi canalizare prin PNI, în Tomeşti

0
121

Doua blocuri de locuinte din Tomesti construite în anii ’80 vor intra într-un santier menit sa le faca eficiente din punct de vedere energetic. În total, sunt cinci scari de bloc si tot atâtea niveluri cu apartamente cu doua si trei camere.
Valoarea estimata de Primaria Tomesti pentru proiectarea, asistenta tehnica si executia lucrarilor pentru acest obiectiv de investitii este de 14,9 milioane de lei. Finantarea ar urma sa fie asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Intentiile de participare la licitatie trebuie anuntate pâna pe 8 noiembrie.

Criteriul de departajare a ofertelor este pretul cel mai scazut, iar durata santierului pentru cele doua blocuri, nr. 45 si 47, este de 12 luni. Într-un interviu acordat recent pentru Ziarul de Iasi, primarul Stefan Timofte, declara ca prioritatea sa este sa izoleze termic toate blocurile din comuna, dar ca unii locatari înca sunt reticenti fata de o asemenea investitie.

Un alt proiect, de data asta cu finantarea deja acordata prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”, se refera la extinderea sistemului de canalizare pe trei strazi din Tomesti – Plopu, Antreprenorilor si Tineretului.

Valoarea estimata pentru achizitia si montarea conductelor în lungime totala de peste 2,5 km este de aproape 3 milioane de lei. În aceasta procedura, ofertele sunt asteptate pâna pe 7 noiembrie, iar durata contractului dupa atribuirea lui va fi de 17 luni.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDupă faţadă, la Cinema Victoria se restaurează şi foaierul: deserveşte sala de spectacole, care are o capacitate 767 locuri
Articolul următor7 sfaturi pentru ca mașina de spălat să reziste mai mult timp
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments