Tensiuni la cote maxime în plenul Consiliului Judetețean. Replici dure între doi foști colegi de partid: „Eu nu ştiu cum am putut să stau cu nişte colegi penali în partid”

0
505

Pe langa proiectele de hotarare care vizeaza dezvoltarea judetului, consilierii si conducerea CJ Iasi mai au de dezbatut si conflicte mai vechi.De aceasta data, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe nu a rata sansa de a-l ironiza pe Etienne Ignat, consilier judetean USR, fost membru PNL. „Încălzirea” s-a făcut la proiectul de hotărâre prin care se autorizează plata cotizaţiei trimestriale către Asociaţia Metropolitană de Transport Public, în sumă de 60 de mii de lei.

Liderul grupului USR, Etienne Ignat, a propus un amendament care să-i oblige pe angajaţii asociaţiei să-şi publice declaraţiile de avere, replică la cererea similară de la şedinţa trecută a vicepreşedintelui Marius Dangă pentru angajaţii Asociaţiei Euronest.

„Sunt absolut uluit cum am putut cu trei colegi să distrugem un partid. Mă gândesc ca în mandatul următor să vă mai trimitem pe la vreun partid sau altul ca să distrugem tot eşichierul politic”, a exclamat Costel Alexe de la prezidiu.

„Eu nu ştiu cum am putut să stau cu nişte colegi penali în partid”, a replicat prompt Etienne Ignat. Cei doi au fost colegi în PNL până în 2020, când Etienne Ignat a ales să părăsească partidul după aducerea primarului Mihai Chirica.

Cât priveşte execuţia bugetară de la Iaşi, cheltuielile de funcţionare au mers conform planului, trei sferturi din cât era prevăzut după trei trimestre, în vreme ce cheltuielile de dezvoltare/ investiţii s-au oprit la o treime. La venituri, „planul” a fost depăşit în ambele secţiuni, conform zdi, l-a completat vicele Marius Dangă.

Costel Alexe i-a replicat şi el, motivând că administraţia judeţului Iaşi are şase spitale în subordine, „cea mai mare Direcţie de Asistenţă Socială din ţară” şi cea mai mare reţea de drumuri judeţene.

„Etienne, am senzaţia că eşti total pe dinafară. Eu nu-mi dau seama cum boala a reuşit un partid serios să accepte un oportunist de carieră”, i-a strigat Alexe, în vreme ce Ignat l-a invitat, la rândul lui, să citească mai bine execuţia bugetară – o lungă înşiruire de cifre grupate în tabele altminteri foarte greu accesibilă majorităţii ieşenilor.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments