VIDEO Primarul comunei Rediu își acuză contabila și viceprimarul de furt de documente. Plângeri penale la Poliție cu imagini filmate

0
507

Primarul comunei Rediu nu a asteptat vreun verdict oficial în cazul acuzatiilor pe care le aduce viceprimarului si contabilei. El îi acuza pe subalterni ca ar fi furat documente. În acest sens, primarul Ciprian Grosu a publicat pe pagina lui de Facebook documente si un material video.
Postarea de pe Facebook:

”INFORMARE PUBLICA
Începând cu data de 15 octombrie 2022, dupa 18 ani de activitate în cadrul institutiei primariei Rediu, doamna contabil E.C. nu-si mai desfasoara activitatea la noi.
Informam pe aceasta cale opinia publica cu privire la un eveniment desfasurat în perioada 13-14 octombrie, în ultimele 2 zile de activitate a doamnei contabil E.C. în cadrul primariei Rediu, ocazie cu care am constatat ca aceasta împreuna cu domnul Viceprimar S.P. dar si cu alte persoane, atât în timpul programului de munca dar si dupa program, au luat mai multe sacose si cutii din Biroul Contabilitate, unele continând documente – conform relatarilor unora dintre angajatii primariei – iar acestea au fost luate de catre acestia cu masinile personale.
Ne exprimam îngrijorarea si dezamagirea ca oameni care fac sau au facut parte din comunitatea profesionala din cadrul Primariei afiseaza interese contrare legii si eticii profesionale.
Aceste evenimente au fost depuse spre cercetare penala, ele întrunind elementele constitutive ale infractiunii de “Sustragere sau distrugere de înscrisuri”, fapte prevazute si pedepsite de Articolul 259 din Codul Penal.
Bineînteles, am pus la dispozitia organelor de cercetare penala toate probele, înregistrari video dar si procesele verbale de sedinta interna care contin relatarile unor angajati cu privire la cele întâmplate.

Atragem atentia ca actele contabile privind activitatea financiara a Primariei Rediu si orice alte înscrisuri emanate de la aceasta institutie sunt proprietatea acestei entitati si sunt supuse secretului profesional. Însusirea acestor acte reprezinta o încalcare a conduitei profesionale si civice la care functionarul este dator si, în functie de caracterul înscrisurilor, poate reprezenta o infractiune.
Furtul de înscrisuri si obiecte nepersonale, încalcarea secretului profesional cu posibila alterare a garantiilor legale ce guverneaza continutul actelor administrative, coparticiparea functionarilor, actuali si fosti, la încalcarea legii reprezinta o actiune conspirativa împotriva ordinii sociale.”

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMembrii clanului interlop Corduneanu au fost cărați cu dubele în fața judecătorilor VIDEO
Articolul următorClanul Corduneanu: 15 rețineri, 50.680 euro, 33.000 lei, 2,2 kg aur, pistoale, cuțite etc., confiscate. Vila șefului de clan, sechestrată
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments