Scandalul de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” continuă: „Am sa spun asta de cate ori voi avea ocazia ca e un exemplu de așa NU”

0
346

Dupa scandalul angajarilor si cercetarile DNA, acum consilierii judeteni vor sa organizeze concursul pentru ocuparea functiei de director a institutiei in legalitate. Mai exact, toate conditiile si criteriile de selectie sa fie votate printr-un proiect de hotarare al CJ Iasi.

Legea permite ca autoritatea deliberativa prin reprezentantul sau sa poata fixa conditiile de concurs in asa fel incat criteriile sa fie stabilite prin votul consilierilor si nu printr-un simplu anunt formulat de presedintele sau vicepresedintele Consiliului Judetean. Social democratii vor ca procedura sa fie transparenta si expusa plenului pentru a vedea daca este conforma cu criteriile din lege.

Cristian Stanciu, lider PSD in CJ Iasi: „Atunci cand au fost probleme la Scoala Populara de Arte legate de domnul Baba, care cu gurita dumnealui a spus ca ne-a facut cunoscuti in toata tara si am sa spun asta de cate ori voi avea ocazia ca si exemplu de ‘asa nu’. Am dorit practic sa remediez aceste afirmatii ale domnului Alexe din peroada respectiva si care spuneau ca tot ce s-a votat in perioada respectiva legat de post, inclusiv legat de conditiile de concurs. Aceste afirmatii le-am auzit de nenumarate ori in spatiul public ceea ce contrazice realitatea de acum. In momentul in care, conditiile de acum sa fie obiectul unui proiect de hotarare al grupul PNL din Consiliul Judetean si cu ‘măria sa’ majoritatea PMP, s-au opus„.

Pe de alta parte, conducerea Consiliului Judetean Iasi spune ca, legea le permite organizarea unui concurs prin publicarea unor conditii si criterii de selectie a personalului din management.

„Presedintele nu va face altceva decat sa respecte legea„, a spus Costel Alexe, presedintele CJ Iasi.

„Nu este absolut nicio problema in chestiunea asta, mai putin legea. V-am explicat si ieri la comisii ca noi ne dorim sa avem o hotarare de Consiliu Judetean care sa stea in picoare la controlul de legalitate. Conditiile nu sunt stabilitate de ordonatorul de credite ci de OUG 189/2008, articolul 2 unde avem toate conditiile mai putin ultima care spune de alte conditii stabilite de autoritate”, a completat vicepresedintele CJ, Marius Danga.

Ideea nu este sustinuta insa de toti consilierii.

Mihail Bogdan, consilier judetean USR: „Conditii suplimentare face chestia asta printr-o hotarare judeteana. Mandatarul, executivul trebuie sa se conformeze. Este o discutie falsa pe articolul 2 din lege intrucat, atat timp cat deliberativul stabileste anumite conditii, solicita nu exista nicio problema in a le solicita mai departe de catre reprezentant„.

Plenul a stabilit ca Mihail Bogdan, consilier judetean USR, Constantin Serban- PNL si Marian Uscatu  din PMP sa faca parte din comisia de concurs pentru ocuparea functiei de director la Școala Populara de Arte „Titel Popovici”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments