Mesajul primarului Mihai Chirica cu ocazia Zilei Naționale:” România s-a născut și a crescut la Iași”

0
110

La mulți ani, România!

România s-a născut și a crescut la Iași. Aici, în capitala Moldovei, s-au pus fundațiile unirii Principatelor și tot în orașul nostru, în anii primului război mondial, moldovenii, muntenii și ardelenii au demonstrat că pot fi cu adevărat solidari și pregătiți să se sacrifice pentru un ideal: Marea Unire.

Aici, la Iași, am învățat să fim români!

Întregită, sub sceptrul Regelui Ferdinand I, ființa națională și-a recăpătat demnitatea și încrederea într-o soartă mai bună! Dar prima lecție ce trebuie învățată este că forța noastră stă în unitate, o unitate pe care suntem obligați să ne întemeiem toate speranțele, toate dorințele, toate proiectele de viitor!

De aceea, la 104 ani de la Unirea cea Mare, a venit vremea să reînvățăm lecția patriotismului. Suntem urmașii celor care au făurit România Mare, iar datoria noastră de onoare este să nu uităm în vecii vecilor nici jertfa și nici visele străbunilor, dar să ducem și moștenirea și gloria lor mai departe.

Și chiar dacă astăzi mai există unele granițe nedrepte, nimic nu ne va opri să ridicăm în continuare poduri de flori, să realizăm proiecte culturale, economice, medicale sau educaționale și să ne îmbrățișăm cu frații noștri, oriunde s-ar afla ei.

Eu cred, fără șovăire, în destinul european al României, ca și în puterea cetățenilor onești, indiferent de convingerile politice, de a reașeza țara în care vrem să trăim pe cea mai bună cale de urmat. Eu vreau ca România europeană să redevină un stat prosper și civilizat. Și mai vreau ca Iașul să joace un rol tot mai important în această Românie sănătoasă la minte și la trup.

De ziua ei, doresc României să redevină frumoasă și mândră, iar românilor – oriunde s-ar afla ei – să își respecte și să își iubească Țara! Nu este pământ mai sfânt decât cel al Patriei!

La mulți ani, dragi români! La mulți ani, dragi ieșeni!

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAflat în trecere, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi a acordat primul ajutor la un accident din Vaslui
Articolul următorCu ocazia Zilei Naționale a României, deputatul Marius Ostaficiuc a transmis un mesaj care să exprime realitatea zilelor noastre
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments