„In loc sa puna piatra, au pus balast cu mult pamant. Se vede ca sunt lucrari de proasta calitate, bataie de joc la Consiliul Judetean Iasi”. Situația celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din Moldova, intens dezbatuta de partidele politice din Iasi

0
261

Lucrările la drumul Iaşi – Suceava sunt în grafic, iar deficienţele constatate în teren vor fi remediate. Cel puţin aşa susţine Consiliul Judeţean (CJ) Iasi. Senatorul PSD Maricel Popa a verificat, din nou, pe teren situația lucrărilor de modernizare la drumul județean Iași – Suceava și a constatat că administrația de la Consiliul Județean nu a învățat nimic din semnalul de alarmă tras în august cu privire la calitatea lucrărilor.

Pe de alta parte, reprezentantii Consiliului Judetean Iasi spun ca portiunea de drum filmata va fi reabilitata.

Marius Danga, vipres.CJ Iasi: „Echipa de implmentare a proiectului are o colaborare continua cu Inspectoratul Teritorial de Stat in Constructii. Ce a facut domnul Maricel Popa? A mers in zonele in care noi am spus ca facem observatie. A identificat fisura de langa padurea Breazu. In momentul receptiei, toata zona va fi decapata si reconsolidata. Este angajamentul constructorului. A fost in zona de la Potangeni unde avem de facut niste drenuri, am spus ca este o zona aflata in continua miscare. sa evaluat o solutie tehnica cu drenurile. La acestea nu se poate lucra in perioada ploioasa pentru ca este pericol de alunecare”.

Firma care modernizează drumurile județene de pe primele două loturi atribuite din cele cinci ale Axei Iasi – Suceava ar urma să predea unul dintre ele la sfârșitul lunii decembrie, la trei ani de la începerea lucrărilor. Celălalt va fi gata la primăvară. Lotul 3 a primit astă-vară ordinul de începere a lucrărilor, în timp ce Loturile 1 și 2 sunt în lucru de la sfârșitul anului 2019.

Termenul de finalizare pentru toate este de 2 ani, dar timpul este relativ. Astfel, Lotul 3 Belcești-Ceplenița-Scobinți-Lespezi trebuie modernizat în mai puțin de un an și jumătate, în timp ce fiecare din celelalte două segmente, deși mai scurte – 29, respectiv 22 km, față de 40 km – au nevoie de mai mult de 3 ani. Pe langa aceste termene decalate, senatorul Maricel Popa a mers in teren pentru a vedea care este stadiul lucrarilor.

Maricel Popa, senator PSD: „Axa Iasi – Suceava cel mai mare proiect din Romania 170 de kilometri unde am constatat dupa doua luni ca lucrarile sunt facute de mantuiala. Cade asfaltul pur si simplu. Asta inseamna ca nu a fost infrastructura pusa. In bataie de joc. In loc sa puna piatra, au pus balast cu mult pamant. Se vede ca sunt lucrari de proasta calitate, bataie de joc la Consiliul Judetean Iasi. Costel Alexe vino sa vezi cum se fac lucrarile. Nu sta in birou si fa petreceri”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments