Peste 9.000 de Craciunite sunt pregatite de Servicii Publice Iasi pentru sarbatorile de iarna

0
129

Frunzele crăciuniţelor pe care florarii Serviciilor Publice Iasi le-au îngrijit jumătate de an devin rubinii, semn că se apropie sărbătorile de iarnă. Plantele decorative, crescute în ghivece aflate în serele de pe Aleea Tudor Neculai vor fi puse in aranjamentele din spatiul public. O parte din ele vor ajunge in casele iesenilor in prejama Craciunului.


„Avem Craciunite, care sunt florile de sezon. In acest an am marit numarul acestora fata de alti ani. Avem in jur de 9.000 de Craciunite. Sunt patru tipuri diferite de Craciunite: cele clasice pe care le cunoaste toata lumea, cat si cu frunzele regulate cat si craciunite crete. Speram sa placa aceste flori si in cadru amenajarilor solicitate de Primaria Municipiului Iasi cat si pe doritorii care vor aceste flori”, a declarat Laurențiu Ivan, director Servicii Publice Iasi.


Pentru a ajunge la maturitate, Craciunitele au nevoie de o atentie deosebita. Florarii de la Servicii Publice Iasi muncesc cu cateva luni inainte.


„Este o floare foarte frumoasa, necesita mai multa atentie, multa ingrijire, tratamente speciale. Ne bucuram sa o avem printre noi. Ea intradevar are ingrasamant si tot ce ii trebuie. Are nevoie de lumina, nu ii trebuie multa caldura si tine destul”, a spus unul dintre angajati.


Crăciuniţele îşi menţin culoarea câteva luni, iar primăvara frunzele încep să cadă, dar planta nu moare. Dacă este transplantată într-un ghiveci mai mare, va da lăstari.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments