Ce este un aspirator nazal pentru bebeluși și de ce este necesar?

0
87

În trusa de prim-ajutor a fiecărei mame există o mulțime de medicamente și gadgeturi care pot ajuta împotriva tusei, a curgerii nasului, a febrei etc. Să vorbim despre unul dintre cele mai importante dispozitive pentru îngrijirea bebelușilor: un aspirator nazal.

Ce este un aspirator nazal?

Un aspirator nazal este un dispozitiv conceput pentru a curăța cavitatea nazală a bebelușului de mucus. Atunci când efectuezi procedurile zilnice de igienă în îngrijirea unui nou-născut, nu trebuie să uiți de nas. Dacă un bețișor de bumbac este potrivit pentru igiena zilnică, el nu funcționează însă cu un nas care curge.

Faptul este că, până la 2-3 ani, un copil nu știe cum să-și sufle nasul și nu își poate curăța nasul singur. Copilul are nevoie de ajutor în acest sens, pentru că un nas care curge devine o problemă: respirația devine dificilă, alimentația și somnul sunt perturbate și apare anxietatea. Aspiratorul nazal va îndepărta delicat și sigur mucusul din nasul copilului, aducând ușurare și o respirație liberă.

Există pe piață diferite tipuri de aspiratoare nazale pentru copii, dar cel mai convenabil, eficient și ușor de utilizat este aspiratorul nazal electronic.

Este cel mai sigur tip de aspirator. Principiul de funcționare este elementar: introdu un vârf de silicon curat în nara copilului și apasă butonul. Dispozitivul pompează ușor și delicat atât lichidul, cât și mucusul gros, fără a provoca disconfort.

Te rugăm să reții că un aspirator nazal este un dispozitiv medical. Aspiratorul este echipat cu un recipient transparent pentru colectarea mucusului, vârfuri din silicon de diferite dimensiuni și, în plus, poate veni cu caracteristici pentru a distrage atenția copilului de la acest proces și a finaliza mai repede procedura.

Nu există contraindicații pentru utilizarea dispozitivului, cu excepția deteriorării integrității membranei mucoase a pasajelor nazale și a unor caracteristici individuale ale structurii septului nazal.

Reguli privind utilizarea aspiratorului nazal:

  • Spală dispozitivul nou înainte de utilizare
  • Clătește recipientul de colectare a mucusului și vârfurile după fiecare utilizare
  • Obține dimensiunea corectă a vârfului
  • Umezește pasajele nazale (de exemplu, cu soluție salină) înainte de procedură pentru a ajuta mucusul să treacă mai ușor
  • Ciupește o nară pentru a ajuta la scurgerea mucusului din cealaltă.

Un aspirator nazal este un dispozitiv care va fi relevant în primii ani de viață ai unui bebeluș.

Aspirația secreției poate servi ca și adjuvant al tratamentului prescris de medicul de specialitate la refacerea stării generale și a respirației, respectiv pentru prevenirea complicațiilor.

Astfel, merită să reții că dispozitivul elimină consecințele, nu cauza, prin urmare, în cazul apariției unor simptome alarmante, consultă medicul pediatru.

Batista Bebelușului

Dacă nu îți permiți totuși un aspirator nazal electronic, atunci încearcă următoarea noastră recomandare: Batista Bebelușului Arianna.

Batista Bebelușului Arianna este un aspirator nazal manual pentru aspirarea nasului racordat la aspiratorul casnic.

Cum se folosește Batista Bebelușului Arianna? Pentru asamblare, capul de aspirare marcat cu A va fi introdus în partea marcata cu B. Se pune în funcțiune aspiratorul casnic. Se introduce partea marcată cu C în tubul flexibil al aspiratorului casnic.

Bebelușul sau copilul va fi fixat în poziție șezândă. Capul de aspiratie marcat cu A astupă complet nasul dintr-o parte. Instrumentul își reglează automat puterea de aspirație! Aspirația trebuie continuată cu întreruperi de câteva secunde, până cand secreția curge. Capul de aspirație introdus în orificiul nazal poate fi mișcat în sus, în jos și lateral. Aspirația poate fi repetată zilnic de mai multe ori până la vindecarea gripei.

În cele din urmă, se scoate partea marcata cu C din aspiratorul casnic în funcțiune, după care se deconectează aspiratorul casnic.

Aspiratorul nazal Batista Bebelușului Arianna poate fi folosit și pentru igiena zilnică a copilului, fără a avea contraindicatii, începând cu prima zi de viață.

Compania recomandă sterilizarea prin fierbere a capetelor de aspirație marcate cu A ale unui aspirator nazal Batista Bebelușului Arianna.

Produsul este recomandat de producător pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentClinică ilegală lângă sediul IPJ Iași! Fabrică de milioane de euro din escrocarea pacienților în clinica familiei Melian
Articolul următorPasaj rutier pe Europeană, lângă Metro, în locul sensului giratoriu care face legătura cu șoseaua de centură
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments