Asociaţia de dezvoltare Euronest s-a judecat degeaba timp de doi ani cu Camera de Conturi, deoarece procesul va fi reluat de la zero la Tribunalul Botoşani.
Motivul ține de faptul că dintr-o sentință anterioară dată de Tribunalul Iași, magistraţii nu au reușit să arate clar cine cu cine se judecă şi de ce.
În 2020, Camera de Conturi a verificat modul în care fusese achiziţionat spitalul mobil de la Leţcani de către ADI Euronest cu banii Consiliului Judeţean. Fuseseră identificate nereguli în derularea licitaţiei, iar inspectorii aplicaseră o amendă de 60.000 lei şi stabiliseră un prejudiciu cert de 64,9 milioane lei.
Amenda a fost contestată de Euronest, dar acţiunile în instanţă au fost respinse, una pentru neplata taxei de timbru, alta ca tardivă. Amenda a fost în cele din urmă plătită de Euronest, care a atacat însă raportul propriu-zis de control, prin care era stabilit prejudiciul de 64,9 milioane lei. Reprezentanţii asociaţiei au încercat să demonstreze că licitaţia pentru cumpărarea spitalului mobil fusese organizată corect, obţinându-se chiar un preţ mult mai bun decât estimarea iniţială de 88 milioane lei.
Argumentele Euronest au fost respinse de magistraţii Tribunalului Iași. Asociaţia a cerut strămutarea dosarului, acesta ajungând la instanţa similară din Suceava. Aici, reprezentanţii asociaţiei şi-au reluat argumentaţia referitoare la procedura de licitaţie, arătând că Tribunalul nu analizase toate motivele de nelegalitate a deciziei Camerei de Conturi. Soarta dosarului a fost decisă de o greşeală făcută de magistraţii Tribunalului ieşean. ADI Euronest chemase în judecată Camera de Conturi Iaşi, instituţie care controlase modul de achiziţie a spitalului. Tribunalul însă, făcuse referire în dispozitivul sentinţei sale la Curtea de Conturi a României, cu sediul în Bucureşti, instituţie care nu fusese parte în proces şi nici nu fusese citată.