Cum să vă personalizați MacBook-ul în timpul sau după configurare

0
116

Odată cu noul an, este un moment excelent pentru a vă curăța acel laptop Lenovo Yoga și pentru a-l face să funcționeze la capacitate maximă. Sau poate că aveți un MacBook Pro 13 nou și impecabil și vreți să explorați tot ce are de oferit. Oricum ar fi, niciun laptop nu iese direct din cutie optimizat pentru performanță maximă – nici măcar unul cu logo Apple.

 

Indiferent dacă aveți un MacBook nou, cum ar fi M2 MacBook Air sau M2 MacBook Pro 13, dețineți un MacBook Air sau Pro M1 anterior sau aveți un MacBook mai vechi bazat pe Intel, există lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți experiența. O mână de modificări, sfaturi și remedieri pe care ar trebui să le faceți în Ziua 1 sau Ziua 101, care depășesc setările implicite ale MacBook-ului. Am adunat aici câteva dintre preferatele mele personale care vă vor face dispozitivul mai ușor de utilizat.

 

Așadar, după ce ați trecut prin ecranele inițiale din Asistentul de configurare a Mac care v-au făcut să vă conectați cu ID-ul Apple, să vă conectați la o rețea și așa mai departe, luați în considerare modificarea acestor setări, sau cel puțin verificați-le, pe MacBook-ul dumneavoastră. Această listă va crește cu siguranță, de asemenea, acum că a sosit cel mai recent sistem de operare desktop al Apple, MacOS Ventura.

Verificați dacă există actualizări

A lansat Apple o actualizare la MacOS de când a fost construit acel MacBook Pro 13? Aflați acest lucru făcând clic pe butonul Apple din colțul din stânga sus al ecranului și apoi pe About This Mac. Ar trebui să vă uitați la fila General din fereastra About This Mac (Despre acest Mac). Dacă da, faceți clic pe butonul Software Update (Actualizare software), care va lansa System Preferences (Preferințe de sistem) pentru a verifica dacă există actualizări.

Optimizați încărcarea bateriei

Dacă MacBook-ul dvs. își va petrece cea mai mare parte a timpului conectat la priză, veți dori neapărat să modificați această setare. MacOS poate învăța obiceiurile tale de încărcare pentru a reduce îmbătrânirea bateriei.

 

Faceți clic pe pictograma bateriei din bara de meniu din partea de sus a ecranului și selectați Preferințe baterie din meniul derulant. Dacă nu vedeți nicio pictogramă a bateriei, accesați System Preferences > Energy Saver (Preferințe de sistem > Economizor de energie) și bifați căsuța pentru Show battery status in menu bar (Afișare stare baterie în bara de meniu). În partea de jos a listei de opțiuni, selectați Optimized battery charging (Încărcare optimizată a bateriei). Aceasta va încetini încărcarea după ce bateria atinge 80%.

Configurați Siri

Siri ar trebui să fie activat în mod implicit, dar dacă preferați să folosiți doar Siri pe iPhone, atunci puteți dezactiva Siri accesând System Preferences > Siri și debifând căsuța Enable Ask Siri. Dacă intenționați să folosiți Siri în mod frecvent, atunci puteți utiliza această fereastră Siri pentru a alege vocea, limba și o comandă rapidă de la tastatură pentru Siri.

Personalizați bara tactilă

Dacă aveți unul dintre ultimele modele de MacBook Pro cu procesor Intel sau MacBook Pro 13 cu Touch Bar rămase, atunci mergeți la System Preferences > Keyboard (Preferințe de sistem > Tastatură) și faceți clic pe butonul Customize Touch Bar (Personalizați Touch Bar), iar apoi trageți pur și simplu butoanele pe care doriți să le afișați în vizualizarea implicită a Touch Bar-ului în Touch Bar-ul de sub ecran. Nu vă faceți griji, acestea vor face saltul de pe ecran peste balama și până la Touch Bar.

Sincronizați folderele prin iCloud

Ni se pare incredibil de util să sincronizăm foldere Desktop și Documents între cele două Mac-uri și dispozitivele noastre iOS. Pentru a sincroniza aceste două dosare, mergeți la System Preferences > Apple ID și faceți clic pe iCloud în coloana din stânga și bifați caseta de lângă iCloud Drive. Faceți clic pe Options (Opțiuni) de lângă iCloud Drive (Drive iCloud) și selectați dosarele Desktop și Documents (Documente).

Alegeți browserul implicit

Chiar dacă utilizează mai multe resurse de sistem decât Safari, noi folosim Chrome în loc de Safari, deoarece favicons ne ajută să ținem evidența tuturor filelor deschise. Pentru a seta un browser implicit, mergeți la System Preferences > General și faceți o altă selecție decât Safari pentru Default web browser (Browser web implicit). Daca nu sunteti adeptul Macbook Pro, puteti incerca un Lenovo Yoga.

Setați direcția de scroll

Direcția de scroll „naturală” a unui MacBook nu ni se pare naturală. Dacă doriți ca gestul de glisare cu două degete să se deruleze vertical în sens invers, accesați System Preferences > Trackpad și faceți clic pe fila Scroll & Zoom. Apoi, debifați caseta pentru Direcția de defilare: Natural.

Adăugați și eliminați elemente din Dock

Apple introduce o serie de aplicații stock în Dock-ul din partea de jos a ecranului. Puteți face loc pentru aplicațiile pe care le folosiți cel mai frecvent, eliminându-le pe altele de care nu aveți nevoie în Dock.

 

Pentru a elimina o aplicație din Dock, trebuie doar să faceți clic pe pictograma acesteia din Dock și să o trageți pe desktop până când vedeți că apare Remove (Înlătură) deasupra pictogramei, apoi dați-i drumul. Poof, a dispărut! Pentru a adăuga o aplicație în Dock, deschideți-o, apoi faceți clic cu butonul drept al mouse-ului pe pictograma sa din Dock, treceți cu mouse-ul peste linia Option din meniu și faceți clic pe Keep in Dock.

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentDosarul medicului care cerea bani pentru tratament bolnavilor de cancer: Unui pacient i-a atras atenția că suferă de două forme de cancer și i-a cerut să dubleze suma / Primul denunț a fost făcut în martie 2022
Articolul următorMai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Palas, iar reducerile ajung până la 70%!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments