Scena politica incepe sa se infierbante pe masura ce se apropie momentul rotativei guvernamentale, cand premierul Ciuca de la PNL va trebui sa cedeze locul cuiva de la PSD, conform protocolului semnat de cele doua partide. Ciolacu, care se incalzeste pe margine de trei luni, cu carti de vizita cu „prim-ministru” gata facute, vede insa ca are tot mai putine sanse sa preia postul.Scena politica incepe sa se infierbante pe masura ce se apropie momentul rotativei guvernamentale, cand premierul Ciuca de la PNL va trebui sa cedeze locul cuiva de la PSD, conform protocolului semnat de cele doua partide. Ciolacu, care se incalzeste pe margine de trei luni, cu carti de vizita cu „prim-ministru” gata facute, vede insa ca are tot mai putine sanse sa preia postul.
Ciolacu s-a caznit in ultimele luni sa isi construiasca un profil de prim-ministru, mergand de la obtinerea de pozitii la nivel international (vicepresedinte al Internationalei Socialiste), pana la intalniri cu sefi de corporatii internationale, desi nu are atributii in stat pentru a discuta parteneriate economice (intalnirea cu delegatia companiei Hanwha Aerospace din Coreea de Sud). Insa numirea sa in fruntea guvernului ar reprezenta o vulnerabilitate majora pentru statul roman in aceste conditii de „multiple crize”, cum sustine el insusi.
CV-ul lui Ciolacu este impanat de neclaritati, zone tulburi si aspecte cu iz penal. „Al treilea om in stat, seful PSD, asa-zis brav luptator la Revolutie, cu o cariera dubioasa, cu prieteni si parteneri de afaceri si mai dubiosi, dar si cu nepoti suspect de norocosi, domnul Ciolacu ar merita un monument al imposturii”, scria Valeriu Nicolae, cunoscutul activist civic care a studiat sute de CV-uri ale demnitarilor si politicienilor.
Este inca foarte neclar cum a terminat Marcel Ciolacu o facultate dubioasa, Universitatea Ecologica, „una dintre cel mai slab cotate facultati particulare din Romania”. „Facultatea nu avea autorizatie de functionare la momentul in care domnul Ciolacu a inceput-o si a primit o licenta de functionare provizorie abia pe 28 iulie 1995, adica dupa ce domnul Ciolacu si-a terminat studiile, conform CV-ului de pe site-ul Parlamentului”, sublinia Nicolae.
Intr-un context in care demnitari de varf ai statului sunt suspecti de plagiat, premierul Ciolacu le-ar putea ingrosa randurile.
„In 2012, la respectabila varsta de 45 de ani, Marcel Ciolacu, in sfarsit, obtine o diploma cat de cat credibila ca urmare a unui masterat la SNSPA. Masterat pe care nu are de ce sa il ascunda, ca doar nu crede nimeni ca domnul Ciolacu ar fi un plagiator. Pentru a evita orice suspiciune, ii cerem domnului Ciolacu sa-si faca publica teza de masterat, care suntem convinsi ca este o opera care merita citita de cat mai multi dintre noi. Desigur, domnul Ciolacu a fost inscris, din 2013, si la doctorat, la fabrica de plagiate doctorale a Academiei Nationale de Informatii, tot pe un subiect de mare interes pentru serviciile secrete: ‘Controlul parlamentar din perspectiva securitatii nationale’. Nu l-a terminat niciodata si a fost exmatriculat in 2019, dupa ce nu a mai depus cerere de prelungire. Nici nu a mai trecut in CV ca a fost doctorand la Academia Nationala de Informatii. Ginerele si secretara domnului Gabriel Oprea se numara printre cei care au ramas fara titlurile de doctori dupa ce s-a demonstrat ca au plagiat”, mai arata Nicolae.
Ciolacu a refuzat si sa isi limpezeasca relatia cu Omar Hayssam, aflat acum la puscarie pentru terorism. Partener de vanatoare al teroristului, Ciolacu s-a marginit sa spuna, in recenta campanie electorala: „Am facut vreo infractiune? Era vreun terorist Omar Hayssam? Eu imi aduc aminte ca, atunci, mergea pe avioane cu presedintii statului”. Sa ne imaginam cum ar fi privita aceasta fotografie in cancelariile straine, cu prim-ministrul Romaniei stand prieteneste langa un terorist care ranjeste. Si ce campanie mediatica defaimatoare la adresa Romaniei ar putea lansa lesne adversarii tarii noastre, in special unul mare si cu mari resurse din est.
De asemenea, Ciolacu are si o mare vulnerabilitate de ordin penal. DNA a confirmat recent, pentru aktual24.ro, ca procurorii continua sa cerceteze modul in care seful PSD si-a obtinut certificatul de „luptator cu merite deosebite” in Revolutia din 1989. Ciolacu a beneficiat si de un teren ca urmare a certificatului de revolutionar.
Toate aceste aspecte, vulnerabilitati foarte grave pentru un lider de stat, sunt trecute insa sub tacere total de presa mainstream, de televiziuni si de marile publicatii. Banii pompati masiv de PSD, bani care provin din taxele si impozitele noastre, au indus o omerta totala in presa. Nici macar pe vremea lui Adrian Nastase nu a existat o asemenea omerta. Atunci mai suflau vreo trei publicatii mari (EVZ, Academia Catavencu, GSP), acum nu mai e niciuna. Priviti peisajul mediatic si vedeti daca mai exista pe undeva, prin presa cu mare impact, vreo stire critica la adresa sefului PSD. Un astfel de comportament al PSD in legatura cu presa, de cumparare masiva si integrala a jurnalistilor, ar trebui sa fie un alt mare semnal de alarma. Ce se va intampla mai departe cand seful PSD-ului va controla si guvernul, cat de adanc in mlastina se va mai scufunda democratia romaneasca?
Un guvern cu un prim-ministru ca Ciolacu va fi un guvern ciuruit de vulnerabilitati care va vulnerabiliza grav si statul roman. Ce ar putea sa faca Moscova, cu formidabilul ei arsenal de manipulare si propaganda, cu un stat NATO condus de un astfel de politician nu este greu de imaginat.
Ciolacu spune ca „ori eu, ori haos”. Insa PSD nu este doar Ciolacu, dupa cum insusi Ciolacu tot tine sa aminteasca cand vorbeste despre „specialistii” si „oamenii de valoare” din partid. Daca chiar este responsabil si tine la stabilitatea tarii, PSD ar trebui sa inteleaga ca insusi „premierul” Ciolacu va deveni un catalizator al haosului.