Ce este un redresor auto și de ce ar trebui să ai mereu unul în portbagaj

0
64

Dacă ați încercat vreodată să vă porniți mașina fără a avea succes, nu sunteți singurul. Încercați să porniți din nou contactul și sperați că totul se va termina altfel, dar motorul pur și simplu refuză să coopereze. Mulți șoferi sunt familiarizați cu acea senzație de gol în stomac care urmează aproape întotdeauna realizării faptului că mașina nu pornește.

După șoc vine furia. Te simți neajutorat și trădat. Dacă nu ați avea nevoie de mașină pentru ceva important, nu ar fi o problemă atât de mare. Dar dacă v-ați grăbi sau, mai rău, dacă ar fi o urgență? Există consecințe reale în cazul în care mașina nu pornește atunci când ai nevoie de ea. Este un adevăr universal că bateriile auto se defectează atunci când ne așteptăm mai puțin sau când avem cea mai mare nevoie de mașină. Nu contează ce tip de mașină conduci. Bateria mașinii va înceta în cele din urmă și inexorabil să mai funcționeze. Această parte este cea în care îți dorești să ai un redresor auto.

Există multe motive pentru care bateriile auto se defectează. Unele dintre aceste motive s-ar putea să vă surprindă. De exemplu, știați că efectuarea frecventă de drumuri scurte, cum ar fi mersul până la magazinul din cartier, la câteva străzi distanță, este dăunător pentru bateria mașinii? Motivul: Pornirea și oprirea constantă a mașinii forțează bateria să exercite mai multă energie. Între timp, alternatorul nu poate funcționa suficient de mult timp pentru a reface energia consumată. Cuplați scăderea treptată cu cererea de energie din partea diferitelor accesorii ale mașinii și aveți o rețetă pentru o baterie de mașină descărcată.

Accesoriile precum luminile, radioul și bricheta au nevoie de energie pentru a funcționa, iar dacă oricare dintre ele sau toate sunt pornite în același timp, motorul nu poate înlocui la timp toată energia consumată de la baterie. Repetați acest proces la nesfârșit și, în cele din urmă, veți ajunge să aveți o baterie atât de descărcată încât nu mai există suficientă energie pentru a porni motorul. Iar lipsa motorului înseamnă lipsa alternatorului. Motorul nu va porni dacă nu există suficientă energie în baterie. Iar bateria nu poate fi reîncărcată dacă motorul nu pornește. Singura modalitate de a remedia acest lucru este să angajezi un mecanic sau să folosești un redresor auto.

Orice proprietar de mașină responsabil are nevoie de un redresor auto în trusa de scule. Sigur, mașina ta ar putea funcționa acum, dar chiar vrei să aștepți până când mașina ta nu va porni înainte de a face ceva? Iată câteva motive pentru care este bine să ai un redresor auto.

  1. Economisește timp și bani

Unul dintre principalele motive pentru care autovehiculele se defectează este o baterie descărcată. Mașinile sunt practic niște bucăți de metal fără o baterie funcțională. Pur și simplu, o baterie moartă înseamnă o mașină moartă. Utilizarea unui redresor auto vă permite să revigorați bateria descărcată și să economisiți timp și bani.

Încărcătoarele inteligente sunt concepute pentru a observa starea bateriei. Odată ce a fost observat un posibil defect sau o anomalie, încărcătorul începe să corecteze defecțiunea. Acest lucru asigură faptul că bateria rămâne în stare de funcționare pentru o perioadă mai lungă de timp, economisind bani pe reparații și înlocuiri costisitoare.

  1. Utilizare mai sigură

Încărcătoarele de baterii auto de modă veche sunt mai ineficiente decât omologii lor inteligenți și sunt, de asemenea, mai periculoase de utilizat. Multe încărcătoare vechi nu dispun de măsurile de siguranță interne pe care le au încărcătoarele inteligente. Încărcătoarele inteligente de baterii nu doar încarcă o baterie descărcată, ci le pot recondiționa pe cele vechi, prelungind durata de viață. Încărcarea inteligentă este mai sigură, mai economică și mai eficientă.

  1. Rezistent la șocuri

Unul dintre motivele pentru care încărcătoarele tradiționale sunt mai puțin sigure decât cele inteligente este posibilitatea apariției șocurilor electrice și a scânteilor. Este posibil ca bateria mașinii să explodeze sau ca oamenii să fie electrocutați. În orice caz, dacă se întâmplă ce e mai rău, sunt de așteptat răni grave. Încărcătoarele inteligente de baterii auto sunt dotate cu dispozitive de protecție încorporate care previn apariția șocurilor electrice și a scânteilor. De exemplu, unele încărcătoare previn apariția inversării polarității, făcându-le practic imune la scurtcircuit și la formarea de scântei.

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentCutremur puternic în România, resimţit şi în Bucureşti
Articolul următorFurnizorul global de tehnologie Expleo închiriază 3.000 mp în Palas Campus Iași, cea mai mare clădire de birouri ca suprafaţă din România
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments