Şeful Pentagonului: „Ucraina vrea să creeze un avânt. Ne aşteptăm să-i vedem lansând o ofensivă undeva în primăvară” / „Va exista o oportunitate pentru ei să preia iniţiativa”

0
60

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat marţi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles, că se aşteaptă ca Ucraina să lanseze o ofensivă în primăvară, relatează Agerpres.„Ucraina vrea să creeze un avânt… Ne aşteptăm să-i vedem lansând o ofensivă undeva în primăvară”, le-a spus el jurnaliştilor după cea de a 9-a reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina.
El a spus că Rusia foloseşte în luptă un număr de noi militari care sunt prost instruiţi şi prost echipaţi, iar rata mortalităţii este foarte mare.

„Va exista o oportunitate pentru ei să preia iniţiativa”, a spus Austin, care a dat asigurări că aliaţii vor face toate eforturile pentru a le asigura cât mai multă muniţie posibil, în contextul în care secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat luni că Ucraina consumă mai multă muniţie în război decât produc ţările aliate.

Întrebat dacă aliaţii Ucrainei au discutat marţi despre chestiunea livrării de avioane de luptă Ucrainei, Austin a declarat: „Nu am niciun anunţ de făcut astăzi”. În acelaşi timp el a precizat că în cele din urmă decizia de a livra sau nu avioane de luptă revine fiecărui stat în parte şi că SUA nu se vor opune unor astfel de decizii.

El a precizat că aliaţii, prin eforturile lor combinate, au dat apărătorilor Ucrainei opt brigăzi de luptă.

„În urmă cu an an, (Vladimir) Putin a presupus că Ucraina este o ţintă uşoară, că Kievul va cădea uşor şi că lumea va asista pasivă. Realitatea a arătat că s-a înşelat în fiecare din aceste presupuneri”, a mai spus Lloyd Austin.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDoi cersetori care mimau handicapuri fizice au fost depistati de politistii locali ieseni in zona Catedralei Mitropolitane din Iasi
Articolul următorNoul sediu al Operei Iași va fi construit în Copou
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments