5 pași pentru a revigora o relație. „Conflictele sunt constructive”

0
128
Happy and loving mature caucasian couple enjoying a romantic date at the beach together on a sunny day. Cheerful affectionate husband hugging arm around wife while bonding on vacation outdoors

Află cum poți să salvezi o relație de la despărțire urmând 5 pași simpli.

In articol:

  • 1. Comunică deschis despre ce te nemulțumește
  • 2. Analizează-ți relația
  • 3. Oferă-i încredere partenerului
  • 4. Fă compromisuri
  • 5. Comunică pe un ton calm

Atunci când relația se află la început totul este lapte și miere. Perioada de acomodare durează în medie aproximativ 6 luni. După cele 6 luni de probă, automat în orice relație apar situații conflictuale. Astfel, ceea ce la începutul relației nu îți crea niciun fel de disconfort, este posibil ca acum să constituie o adevărată problemă. 

De aceea, este foarte important să știi cum să depășești aceste situații conflictuale dacă vrei să-ți continui povestea de iubire și să treci cu bine alături de partener peste micile obstacole care apar în calea fericirii voastre.

În cadrul emisiunii „ Dimineața cu Noi ”, difuzată pe Kanal D, psihologul Gabriela Maaloud ne-a spus care sunt cei 5 pași pe care trebuie să-i urmăm pentru o repara o relație care scârțâie.

Mai întâi de toate, este foarte important să înțelegem faptul că situațiile conflictuale sunt normale în orice relație. Mai mult decât atât, specialistul în domeniu susține ideea conform căreia conflictele sunt constructive în orice relați

Conflictele sunt constructive. Mai ales atunci când sunt relații în care există copii, copiii e bine să vadă că părinții lor rezolvă un conflict fără ceartă, țipete, urlete .”, explică specialistul.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a-ți revigora relația:

1. Comunică deschis despre ce te nemulțumeșt

Cu toții știm că în orice situație conflictuală, comunicarea este cheia pentru a rezolva probleme existente. Acest lucru se aplică mai ales în relația de cuplu, unde este esențial să comunici cu partenerul de viață atât despre nevoile tale, așteptările pe care le ai de la el și de la relație, dar și ceea ce te neliniștește, ce te supără și care sunt frustrările tale referitoare la modul în care decurge relația dintre voi.

Cel mai important pas este să învățăm să comunicăm, să spunem ce vrem, care sunt așteptările, care sunt nevoile noastre .”, spune specialistul.

2. Analizează-ți relația

Potrivit specialistului, este necesară o analiză a relației pentru a înțelege ce a mers greșit. Mai mult decât atât, pe lângă lucrurile care merg rău în relația voastră, vorbiți și despre ceea ce merge bine. Punându-le în balanță, veți observa că lucrurile pozitive primează în fața lucrurilor negative. De aici, realizăm că merită efortul de a continua relația și a trece peste micile conflicte.

Un alt pas important este atunci când simți că ai o problemă în cuplu, este să te așezi frumos în sufragerie și să analizați ce a mers bine și ce nu a mers bine. Și poate chiar să faci o listă. Fiecare om, dacă face o listă cu ce a mers bine și ce a mers prost în viața lui, o să avem surpriza că merg mai multe lucruri bine decât prost. Și în cuplu e la fel .”, ne sfătuiește specialistul.

3. Oferă-i încredere partenerului

Încrederea este esențială în orice relație. Într-o relație este important să-i oferi partenerului încrederea de care are nevoie. Aici putem vorbi fie de încrederea în el, dacă are nevoie să fie susținut, încurajat, încrederea că știe ce are de făcut și nu trebuie să-i controlezi fiecare mișcare sau simpla încredere că totul va fi bine.

Specialistul în domeniu le recomandă persoanelor care au probleme cu încrederea să facă o analiză a trecutului pentru că există posibilitatea ca incapacitatea de a-i oferi partenerului de viață încrederea de care are nevoie să provină din traume din trecut.

Dacă eu încă nu am încredere, poate atunci ar trebui să fac o analiză a mea să vedem ce lucruri m-au determinat pe mine să nu am încredere. Poate am fost în relații în care am fost înșelat, poate fac parte dintr-o familie în care nu se respectă promisiunile și atunci nu am o problemă cu tine și încrederea, ci am o problemă cu mine .”, explică specialistul.

4. Fă compromisuri

Multe persoane se tem de momentele în care sunt nevoiți să facă anumite compromisuri în relație, deoarece a fost creată această imagine eronată asupra a tot ceea ce reprezintă un compromis într-o relație ca fiind un semn de slăbiciune. Specialistul ne recomandă să facem compromisuri și să încercăm să trecem cu vederea anumite probleme care nu sunt atât de grave pe cât par. Mai mult decât atât, psihologul susține că nu este ceva rău să faci compromisuri.

5. Comunică pe un ton calm

Contează foarte mult să spui ceea ce ai de spus pe un ton potrivit. Atunci când ești nervos bine ar fi să nu ai acest gen de conversație .”, ne sfătuiește doamna psiholog.

Tot ea le recomandă persoanelor care vor să evite o ceartă atunci când sunt nervoși să facă o activitate care să le consume energia înainte de a discuta cu partenerul. Astfel, veți avea capacitatea necesară de a purta discuția pe un ton civilizat și veți evita un potențial scandal.

Așadar, este foarte important să înțelegem că orice relație  este formată din suișuri și coborâșuri, dar cel mai important este să știm cum să depășim micile probleme apărute în cuplu și să comunicăm eficient despre ceea ce ne deranjează.

Mai mult decât atât, în momentul în care am ajuns la concluzia că nu se mai poate face nimic pentru ca relația respectivă să funcționeze, este mai bine să mergem pe căi separate.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂkfetele.ro
Articolul precedentNaţionala de fotbal nu mai are nicio scuză dacă nu se califică la Campionatul European, consideră mijlocașul Nicolae Stanciu
Articolul următorA fost găsit un cimitir militar părăsit în comuna Schitu Duca. Acesta dateaza din Primul Razboi Mondial:„Cimitirul este în paragina. Am găsit niște resturi de cruci”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments