Ce tip de aparat foto mi se potrivește?

0
55

Pozele reprezintă o amintire care ne ține conectați de trecut. Fac parte din noi, iar de fiecare dată când vrem să ne întoarcem la un moment plăcut ne uităm la poza sau videoclipul făcut atunci. E ceva firesc să vrei ca momentele frumoase pe care le trăiești să dăinuiască.

Pozele sunt un privilegiu, iar partea bună la ele este că poți personaliza felul în care sunt făcute. De exemplu, folosești un aparat foto instant care îți scoate tot timpul poze pe loc, dar încercările îți sunt limitate. Poți folosi un aparat cu film, ai câte încercări vrei și îți scoți pozele direct pe hârtie fotogenică pentru a le păstra într-un album.

Fiecare aparat foto are propriul personalitate, asta datorită felului în care poți face poze și al rezultatului. În acest articol vei afla care sunt tipurile de aparate cel mai des folosite de consumatorii comuni, câteva caracteristici ale acestora și de asemenea câteva avantaje ale fiecărui model în parte.

 

  1. DSLR

Digital Single Lens Reflex sau DSLR este alegerea preferată de majoritatea persoanelor care doresc o cameră de fotografiat. Este făcută atât pentru începători, dar și pentru persoane care doresc să facă din fotografie un hobby. Este o cameră puțin mai scumpă și cu o greutate mai mare în comparație cu restul aparatelor din listă, însă recuperează aceste minusuri la caracteristici.

Este un aparat foarte versatil, are lentile interschimbabile și asta îl face potrivit pentru orice ocazie. De asemenea, aparatul realizează un focus foarte rapid și întârzierea obturatorului este inexistentă. În momentul fotografierii propriu-zise pot fi controlate manual modurile de fotografiere. Un alt avantaj al acestui aparat este vizorul optic, care permite fotografierea în condiții bune și când lumina este mai slabă.

 

  1. GoPro

Deși este o variantă costisitoare, merită investiția. Este o cameră pentru experiențe. Poate fi luată oriunde, este rezistentă la apă și ia cadre la calitate înaltă. Are un suport care facilitează atașarea lui pe cască pentru a putea filma sau fotografia când te dai pe bicicletă. Are o baterie de lungă durată care e rezistentă la temperaturi scăzute, pentru zilele în care vrei să filmezi coborârea pe partia de ski. Poate fi prins pe piept pentru a capta și mai multe experiențe și de asemenea este rezistent și la impact. De asemenea, are un stabilizator care ajută de fiecare dată când imaginea sau videoclipul sunt făcute în mișcare.

Aparatul GoPro este pentru oricine vrea să captureze amintiri de neuitat prin niște cadre unice. Este ușor de folosit și calitatea pozelor este pe măsura prețului.

 

  1. Aparatul instant

Principalele avantaje ale acestui aparat sunt mărimea și faptul că poți să îl duci oriunde cu tine. Aparatul instant este potrivit pentru momentele în care vrei să îți dai frâu liber imaginației și să fii creativ. Pentru că numărul de cadre care poate fi luat la o sesiune de fotografie sunt limitate, fiecare poză e unică.

Datorită faptului că fotografiile ies instant, aparatul poate crea amintiri memorabile sau cadouri care pot fi dăruite pe loc. Acest tip de aparat iese în evidență și prin dimensiunea pozelor pe care le produce. O funcție mai nouă, însă foarte utilă este autodeclanșatorul care îți oferă oportunitatea de a face selfie-uri.

Aparatul instant este pentru persoanele care vor să facă poze spontane și care nu vor să piardă niciun moment memorabil care poate fi surprins. Asta datorită mărimii și faptului că este ușor.

 

  1. Aparatul point-and-shoot

După cum spune și numele, acest tip de aparat foto se folosește doar prin a îndrepta obiectivul spre ceva și a apăsa butonul pentru a face poză. Este ușor de folosit, mic, ieftin  și foarte comun pentru începători. Totuși, este tot mai puțin ales din cauza dezavantajelor cu care vine. Nu sunt potrivite pentru spațiile cu lumină scăzută, iar timpul de la apăsarea butonului până la efectuarea pozei este prea mare. Calitatea pozei este de asemenea influențată și de lumina puternică.

Acestea sunt cele mai comune tipuri de camere pentru uz comun. Alegerea o poți face în funcție de nevoie, dar și de buget.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentDeputatul Alexandru Muraru atacă decizia CNCD de a nu-l sancționa pe Viktor Orban: Justiția română are șansa de a fi prima instanță europeană care condamnă liderul unui stat membru UE
Articolul următorVIDEO! Peste 500 de elevi, părinți și dascăli au protestat, în stradă, la Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments