Din cele aflate de reporterul G4Media.ro la faţa locului, terenul ar fi al unui privat, iar provenienţa deşeurilor cât şi identitatea transportatorilor, necunoscute. Proprietarii caselor care riscă în orice moment să fie înghiţite de muntele de deşeuri, deşi sunt vizibil nemulţumiţi şi nu în ultimul rând îngrijoraţi, s-au temut să vorbească cu presa.„Am fost şi noi sesizati de această depozitare. Cei de la urbanism s-au deplasat în teren şi au identificat o proprietate privată. S-a întocmit o notă de constatare. Proprietarul a fost notificat pentru a se prezenta în regim de urgenţă la departamentul de urbansim al primariei pentru a putea merge impreuna cu dumnealui pe proprietate, pentru a identifica dimensiunea situatiei. Totodată, am sesizat Garda de Mediu Bacău şi Autoritatea de Protecţia a Mediului pentru a veni cu suportul de specialitate.”, a declarat pentru G4Media.ro primarul oraşului Târgu-Ocna, Cristian Ciubotaru.
Bacău, judeţul poluatorilor unde Garda de Mediu „află” de la jurnalişti despre munţii de deşeuri care otrăvesc natura şi înghit casele oamenilor: Târgu-Ocna, Hemeiuş, Comăneşti
În ultimele săptămâni, în oraşul Târgu-Ocna, într-un loc ferit de ochii lumii, au fost depozitate mii de tone de deşeuri provenite din demolări. Movila înaltă de peste 30 de metri a îngropat deja pe jumătate o casă şi riscă să se prăvălească peste alte cinci şi un cămin de bătrâni denumit „Familia”.La nici douăzeci de metri de muntele de moloz, sunt mai multe izvoare minerale de unde locuitorii oraşului Târgu-Ocna obişnuiesc să ia apă. Pe gardul care împrejmuieşte terenul din jurul acestor izvoare sunt mai multe afişe pe care scrie: „ZONĂ DE PROTECŢIE SANITARĂ. ACCESUL INTERZIS!”.