Gospodinele care vând produse pe Facebook, verificate la sange de autoritati. Clientii sub acoperire sunt de fapt inspectori DSV

0
91

DSVSA Alba a început controalele din perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale pentru a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare. Printre cei vizați sunt și gospodinele care vând produse pe Facebook.

Vor fi intensificate măsurile în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel, ouăle, laptele și produsele din lapte, precum și alte alimente de origine animală, dar și produsele de patiserie, cum sunt prăjiturile și cozonacii.

„Transmitem tuturor consumatorilor să achiziționeze produse doar din spații autorizate și înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru că acestea sunt supuse verificărilor de specialitate și prezintă o garanție pentru consumatori. Cei care cumpără produse, preparate și diferite mâncăruri de la persoane fizice, care le comercializează pe site-uri de anunțuri sau pe rețele de socializare, se expun unui risc iminent de îmbolnăvire și o fac pe propria răspundere.

Astfel, pentru evitarea posibilelor episoade de toxiinfecții alimentare, recomandăm achiziționarea produselor tradiționale, cozonaci, prăjituri, platouri cu aperitive și preparate din carne de miel etc., doar de la unități înregistrate, nu și de la persoane fizice neautorizate. Persoanele fizice sau juridice, care comercializează produse alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, riscă sancțiuni contravenționale mari”, se precizează în comunicatul DSVSA Alba.

Produse alimentare comandate „anonim”

Inspectorii verifică gospodinele de pe internet, printr-o metodă simplă, dar ingenioasă, numită „clientul anonim”. Aceștia suna la numerele de pe Facebook din anunțuri și comandă produse făcute de gospodine. Ulterior, la ridicarea comenzii, le solicită acestora documente, iar dacă nu au așa ceva le sancționează.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent„Să nu vă credeți mai puternici decât viața”. Lecţiile contesei digitale Ana Morodan pentru fanii săi, după ce a fost prinsă băută şi drogată la vola
Articolul următorÎn Iași, aproximativ 2000 de specialiști dezvoltă produse și tehnologii de vârf din industria auto, cu accent pe dezvoltare de software, securitate cibernetică
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments