Conform informațiilor de pe pachete, țigările sunt produse în Germania si distribuite de România sub o nouă înfățișare. noutatea este că au și filtru, față de celelalte țigări dinainte de Revoluție.
Ţigările Carpaţi au încetat să mai fie produse în România în 2014, când firma Galaxy Tobacco, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, a intrat în insolvenţă.
„Îmi amintesc ca aceste mărci erau cele mai bune acum 35 de ani. Erau produse la noi în țară și faptul că au reapărut pe piață este un motiv de bucurie și o nostalgie, totodată!”, a spus un ieșean.
În timp ce Carpați se găsește pe piață în variantele Red și Blue, Snagov se fabrică în variantele Blue și Silver.
„Se fabrica in Germania. Au aparut din toamna 2022 si pot spune ca au o calitate onorabila. Nu se pot compara cu cele din epoca trecuta pentru ca acestea au filtru dar pentru mine este o placere sa le pot cumpara si acum din magazine!”.
Istoria țigărilor Carpați și Snagov
Pe timpuri, țigările Carpați și Snagov erau la mare căutare, fiind considerate, cel puțin atunci, „vedete” printre fumători. În vremea comunismului, țigările Carpați erau des cumpărate, având în vedere că cele de import se găseau greu. Ulterior, au ieșit pe piață și cele cu filtru. Tot în acea perioadă, printre preferate se aflau și țigările Snagov și Mărășești..
Celebrele țigări erau făcute la Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe. Ani la rând, din spatele porților fabricii ieșeau pachete întregi cu țigări care erau pregătite să ajungă în magazine și buticuri. În 2004, fabrica a fost privatizată, iar, în anul 2011, aceasta și-a încetat activitatea. La momentul respectiv, autorizația de producție și comercializare a fost suspendată. Apoi, la câțiva ani distanță, compania a intrat în insolvență. Datoriile către bugetul de stat s-au adunat, iar, din punct de vedere financiar, nu s-a mai putut susține activitatea.
Din 1897, fabrica respectivă și-a început activitatea și funcționa în clădirea actualei primării din Sfântu Gheorghe. Țigările Carpați au apărut pe piață în anul 1931. Iar, 40 de ani mai târziu, fabrica producea peste 4700 de tone de țigarete, în spatele producției stând nu mai puțin de 355 de angajați. De-a lungul anilor, fabrica a trecut printr-o serie de transformări și activitatea i-a fost suspendată între 1939 și 1945, când a avut loc cel de-al Doilea Război Mondial. La momentul respectiv, apăruseră și țigările Sfântu Gheorghe, o altă „vedetă” a vremii.