Cum vorbeau patronii celor două firme din dosarul Otopeni despre liderii PSD: Grindeanu e un personaj ciufut / Nu se bagă în combinații, omu’ se visează preşedintele ţării / Marcel este un țăran de Buzău / Vine țăranul ăsta să mă conducă!

0
186

Patronii celor două firme care administrează spațiile comerciale de pe aeroportul Otopeni vorbesc disprețuitor despre liderii PSD, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, pe care ar fi dorit să-i influențeze pentru a le prelungi contractele cu încă cinci ani. Sumele care ar fi fost solicitate drept mită de fosti directori din Companiei Nationale Aeroporturi București depășesc 20 de milioane de euro, potrivit procurorilor DNA.Patronul firmei Millenium, Cătălin Lăscuț, îl descrie într-o convesație purtată pe data de 25 august 2022 pe ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, drept un ”personaj ciufut”, care ”nu se bagă în combinații” și se ”visează președintele țării”. Despre Marcel Ciolacu, același Lăscuț spune că este ”un țăran de Buzău”, dar care ar fi certat, la data respectivă, cu Grindeanu.

”Marcel e certat cu Dâncu și cu Grindeanu, nu vorbesc. Orice chestie venită din partea lui Marcel este totul „nu”, îi spune Lăscuț lui Hadan Saadeh, patronul firmei Dnata, cealaltă companie interesată de prelungirea contractelor. Saadeh este martor-denunțător în acest dosar, cel mai probabil din cauză că Lăscuț și-a exprimat intenția de a prelua o parte din acțiunile deținute de Saadeh la Dnata. Potrivit informațiilor G4Media.ro, a existat într-adevăr o perioadă în cursul anului trecut când relațiile dintre Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au fost tensionate, însă nu e clar motivul.

Atât Sorin Grindeanu cât și Marcel Ciolacu au negat public orice legătură cu afacerea Otopeni.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, săptămâna trecută, pentru G4Media că nu a fost contactat și nu îi cunoaște pe suspecții din ancheta DNA de la Aeroportul Otopeni, companie din subordinea Ministerului Transporturilor.

”Nu pot decât să aplaud ancheta DNA. E bine că în sfârșit se face anchetă acolo. Sunt absolut incredibile sumele care se vehiculează mită, dacă se dovedesc a fi adevărate. Nu am fost contactat, nu îi cunosc, nu am avut nicio legătură cu cei care pretindeau că ar avea influență asupra mea. Singurul cu care discut de la aeroport este directorul general, dl. Păun”, a declarat pentru G4media.ro ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a respins marți susținerile inculpaților din dosarul Mită la Aeroportul Otopeni, așa cum apar ele în stenogramele din ordonanța DNA de începere a urmăririi penale a fostului director George Alexandru Ivan.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFermierii din regiunea Moldovei s-au unit astazi la Iasi pentru a lansa un apel la un protest national
Articolul următorDrumuri judetene blocate in Iasi. Se pare ca autoritatile au fost luate, din nou, prin surprindere
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments