In varianta optimista, iesenii ar putea circula pe autostrada Motca – Letcani spre finalul anului 2026

0
279

Iesenii mai au de asteptat pana vor scapa de cosmarul Podu Iloaiei. Intr-o varianta optimista, de abia la finalul anului 2026 – 2027 vor fi finalizate lucrarile la tronsonul Motca – Letcani.

„Noi suntem in faza studiului de fezabilitate si acordului de mediu. Dupa promisiunea proiectantului si celor de la CNAIR vom avea pana la sfarsitul toamnei vom avea finalizata aceasta etapa dupa care anul viitor, asa ne dorim, sa se intre pe o licitatie ca acest tronson si cel de munte sa le vad la CNIR. Daca se merge in acest ritm, pe final de 2024 inceput de 2025 ar putea incepe lucrarile pentru ca intervine si proiectarea. Pe tronsonul de la Motca la Letcani lucrarile nu sunt atat de complicate dar pe segmentul Letcani – Ungheni lucrurile sunt mai complicate ca avem si cateva tuneluri. Daca le separam, Letcani – Motca ar putea fi finalizat spre final de 2026 – inceput de 2027. Realist, daca se merge in acest ritm, pana in 2030 putem sa circulam pe aceasta autostrada”, a spus Catalin Urtoi, in emisiunea Linia Intai de la TeleM.

Autostrada A8 va avea o lungime de 91 km în județul Iași și va traversa teritoriul următoarelor localități: Pașcani, Tg. Frumos, Podu Iloaiei, Moțca, Miroslovești, Stolniceni-Prăjescu, Heleșteni, Costești, Ion Neculce, Bălțați, Erbiceni, Dumești, Lețcani, Miroslava, Rediu, Popricani, Victoria, Aroneanu, Ungheni și Golăiești.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPS Iosif Păuleţ: Scrisoarea pastorală de Paşti 2023
Articolul următorForta ireala a constructorului Dorinel Umbrarescu. Utilaje noi si peste 1500 camioane
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments