Filmare pe E85, „cel mai periculos drum din Romania”: „Zici că am trecut prin război”. Un camionagiu intră pe contrasens și tot el înjură – Video

0
1358

O nouă filmare pe DN2 E85 care arată cât de periculos este acest drum. Șoferul unui camion a fost filmat intrând pe contrasens, după ce a depășit un TIR, fiind aproape de a se lovi de o mașină mică.

Apelat prin stație, camionagiul a început îl înjure pe celălalt șofer. DN2 E85 se întinde de la Siret, prin Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focșani, Ramnicu Sărat, Buzău, Urziceni, București, până la Giurgiu. Aproape 80 de oameni au murit în 2021 pe E85 și 180 au fost răniți.

Multe accidente s-au produs din cauză unii șoferi considera șoseaua are două benzi pe sens, în realitate este doar una și un acostament.

Imaginile au fost postate și pe forumul Reddit România, unde au provocat o mulțime de comentarii legate de cât de periculos este acest drum.

Dacă vrei convertești un ateu la ortodoxie trebuie doar îl pui conducă pe E85. Confirm. Toată familia se ruga și în maghiară și în română când am văzut pe dreapta (pe acostament) depășește un Yaris în timp ce pe stangă intra în depășire un X5…

O singură dată am mers pe E85 și, din principiu, nu am mers pe acostament. Mergeam cu 90-100 kmh, când văd în oglindă poliția. Na, era în viteza legală, am zis nu are rost încetinesc doar așa. Moment în care începe îmi dea flash-uri trag. Atunci am realizat de ce i se zice și drumul morții. Dacă și poliția te încurajează mergi pe acostament…

De obicei nu circul pe E85, și recunosc am circulat pe acostament în puținele dați în care am am avut treabă pe acolo. Am mers acum câteva minute pe o porțiune scurtă de vreo 10-15 km. După discuția de astăzi am citit și pe alte surse și întradevăr este ilegal circuli pe acostament. Am zis hai merg regulamentar pe banda normală și la limita de viteză permisă de lege. Am o stare foarte proastă acum. Zici am trecut prin război. Atâta bullying prin claxoane, flashuri, condus în curul meu și depășiri cu jeepanele la limită pe lângă mine, inclusiv pe linia continuă în curba, n-am experimentat niciodată. Îmi vine vărs. Da, ai dreptate, e risc de moarte. De ce sunt obligat eu încalc legea, fiu răspunzător pentru un eventual accident, pentru n-aveam ce căuta pe acostament, doar nu mor fizic sau de stres pe banda regulamentară? De ce nu intră ei pe acostament, dacă tot încalcă limita de viteză, dau flashuri și claxoane ilegale și sunt dispuși depășească și în curbă numai depășească odată? Ce mai e o depășire prin dreapta?

E cel mai periculos drum, politicul nu face nimic, poliția nu face nimic, deși CNAIR și Poliția Română au declarat drumul este cu 2 benzi, nu cu 4, iar prima bandă este acostament, adică banda pentru opriri de urgență, pietoni, bicicliști și alte vehicule fără motor.. Dar nu deranjăm jungla asta toată lumea se bucură se poate merge cu 120-130 și ajungi repede la București, nu mai trebuie se facă autostradă. Eu am încercat merg doar pe banda 2, cum e normal, dar vin bizonii și te claxonează te dai și daca nu o faci te depășesc prin dreapta. Soluția mea este merg pe mijlocul celor 2 benzi de pe un sens ( încalec banda despărțitoare dintre 1 și 2). Dacă am de depășit o mașină care merge cu 80 de exemplu, asigur și depășesc intrând pe contrasens, apoi revin. Dacă cineva vine depășească, am observat majoritatea nu claxonează, se asigură de pe contrasens și depășesc nu mai forțează depasitea orice ar fi, iar eu nu dau în dreapta decât daca este o situație de urgență (se depășește și pe sensul opus și sunt și eu depășit). Dacă sta doar pe banda 1 sau doar pe banda 2, fi în pericol dacă se depășesc 2 tiruri și pe mine depășește cineva (ori pe banda 1 ori pe banda 2), pentru nu ai unde te retragi și te faci acordeon, e foarte foarte periculos. Ar trebui convertit integral în 2+1 alternativ, cum este deja o porțiune aproape de București.

E85 singurul drum pe care mi-a stat morcovu’ în cur când conduceam. Prefer de 1000 de ori un drum cu serpentine decât E85.

Potrivit specialiștilor, citați de Adevărul, E85 a fost proiectat prost pentru acostamentul lărgit este confundat cu banda de circulație. De fapt, în realitate, este o singura bandă. Depășirile se fac de cele mai multe ori pe contrasens pentru nu este loc suficient și așa apar riscuri.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂaktual24.ro
Articolul precedentIULIUS a inaugurat Palas Campus Iaşi, investiţie de peste 120 milioane de euro în cea mai mare clădire de birouri din România
Articolul următorAlianța Universităților de Știință și Tehnologie primește noi membri și dezvoltă parteneriate cu mediul economic. Rectorul TUIASI: „Avem imaginea unei alianțe solide și vitale pentru România”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments