Miting leșinat al AUR, care a relansat sloganul securist „Nu ne vindem țara!”, paravanul după care FSN/PSD a jefuit economia României

0
91

Mitingul organizat de AUR în fața Palatului Parlamentului a adunat sâmbătă în jur de 2.000 de protestatari, deși liderii partidului extremist se lăudaseră că vor fi prezenți „cel puțin 15-20.000 de oameni”.

Protestul „împotriva acțiunilor antinaționale și anti-familie promovate de actuala guvernare”, cum a fost prezentat de liderii AUR, s-a transformat rapid – așa cum era de așteptat – într-o manifestare anti-europeană, anti-occidentală și anti-capitalistă.

Claudiu Richard Târziu, senator AUR, a anunțat înaintea mitingului că „cel puțin 15-20.000 de oameni vor fi, s-ar putea să fie și mai mulți”, iar deputatul George Simion (președintele partidului) a plusat în aparițiile sale publice, vorbind de „zeci de mii de români adevărați”. Cu greu s-au strâns însă vreo 2.000, și aceia coborâți din autocare cu numere de Buzău, galați, Brăila, Constanța, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Argeș, Dâmbovița, Prahova etc.

Au venit insa in jur de 2.000, adusi din tara cu autocarele. Acestia scandeaza lozinci nationaliste pe fundal de melodii populare.

Protestul a fost promovat cu lozincile „Nu ne vindem țara!” și „Apărăm România, bogățiile, copiii, țara”, iar mulțimea adusă cu autocarele de prin provincie, de către filialele AUR, a dat-o repede pe slogane naționaliste, de factură primitivă, încurajate de liderii partidului.Cel mai mult s-a scandat „Nu ne vindem țara!”. Exact ca în 1990, când exact sub acest slogan s-a creat cadrul ideal pentru ca FSN-iștii lui Ion Iliescu să pornească marele jaf național, nederanjați de capitalul străin.Cel mai mult s-a scandat „Nu ne vindem țara!”. Exact ca în 1990, când exact sub acest slogan s-a creat cadrul ideal pentru ca FSN-iștii lui Ion Iliescu să pornească marele jaf național, nederanjați de capitalul străin.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentReactia lui Horodniceanu: „Am fost provocat de politisti. Pe acest fond emotional, probabil si combinat cu unele probleme personale, am reactionat in acest mod, care nu ma caracterizeaza”
Articolul următorMoldoveanca PSD, suparata rau pe Ciolacu: „L-am vazut la terasa, il doare in c… Nu o sa se intample nimic in tara asta romaneasca” – Video
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments