Medic ortoped din Iași, campion mondial la skanderbeg

0
243

Daniel Procopciuc a studiat Medicina la Chișinău și de patru ani este medic rezident la Iași. El deţine patru titluri de campion mondial şi alte patru europene la armwrestling.

Cea mai recentă performanță a lui Daniel Procopciuc este câștigarea meciului cu Douglas Erlich, campionul absolut al SUA la Armwrestling, categoria 85 kg, în cadrul celei mai puternice competiții comerciale desfășurate la Istanbul.

Douglas Erlich este de neînvins în America, iar medicul Daniel Procopciuc, rezident al secției Ortopedie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași este cel mai de temut adversar din Europa. Americanul a fost învins cu 0-3.

„Cele mai mari emoții au fost atunci când l-am văzut pentru prima dată. Îl văzusem doar pe rețelele de socializare. Părea mai micuț, iar în realitate… foarte mare. Deja sunt zece ani de când fac acest sport și nu m-au dat de gol emoțiile”, mărturisește Daniel Procopciuc.

Are 28 de ani și a absolvit Facultatea de Medicină din Chișinău. A ales Iașul pentru că aici are șansa să învețe totul despre ortopedie, de la cei mai buni profesioniști.

Este o profesie fină medicina, dar sportul este ceva brutal. De fapt, nu este deloc așa. Ele se combină foarte bine. După o zi foarte obositoare, vii la sală și descarci toate emoțiile negative. Este singurul sport (n.r. skanderbeg) care combină atât forța, cât și lupta”, declară medicul rezident Daniel Procopciuc.

Chiar dacă o gardă durează 36 de ore, medicul sportiv spune că este la locul potrivit și face ceea ce i se potrivește, iar sportul este ca o gură de aer proaspăt.

Daniel Procopciuc deține patru titluri de campion mondial, patru titluri europene la armwrestling, este vicepreședintele Federației de Armwrestling din Republica Moldova și are în palmares peste 130 de medalii câștigate până în prezent la competitii naționale și internaționale.

Fiind din Republica Moldova, după rezultatele uimitoare în skandenberg, Daniel Procopciuc este numit și „mâna de fier a Moldovei”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments