Reabilitarea „Casei Pătrate”, în impas: a fost anulată, din nou, licitația de proiectare a lucrărilor

0
70

Prefectura a anulat, pentru a doua oară, licitația de proiectare a lucrărilor pentru proiectul de reabilitare a Palatului Administrativ („Casa Pătrată”), fiind vorba despre un contract cu o valoare de jumătate de milion de lei.Instituția are garantată o sumă de circa 5 milioane euro pentru lucrări, dar fondurile sunt asigurate prin intermediul PNRRorice întârziere în derularea proiectului poate crea, ulterior, probleme în accesarea finanțării. În context, aminim că toate proiectele PNRR trebuie implementate până la finalul anului 2026.

Licitația a fost anulată cu două zile înainte de termenul pentru evaluarea din punct de vedere tehnic a singurei oferte depusă la procedură: cea a asocierii Corams Grup (Botoșani) și CSP Proiect Line (Cluj). „Ofertă neconformă” – a fost motivul anulării.

  • Anularea poate fi și o veste bună: instituțiile care funcționează în cadrul Palatului Administrativ (Prefectura, Consiliul Județean, Direcția de cultură, Direcția de Statistică etc.) au mai mult timp să găsească soluții de relocare pe perioada lucrărilor. Recent, Prefectura a transmis că toți angajații vor fi evacuați în timpul lucrărilor, fiind vorba despre peste 300 de persoane. La acel moment, Prefectura estimat începutul lucrărilor la 1 ianuarie 2024, termen care, cel mai probabil, nu va fi respectat, conform apix.

Prima licitație de proiectare a fost lansată în luna februarie 2023. O lună mai târziu, tot în faza de evaluare tehnică, procedura a fost anulată întrucât, conform instituției, au fost depuse doar „oferte inacceptabile sau neconforme”. În acest caz, au fost doi participanți: Bridge Blue Consultancy (București) și asocierea de firme menționate mai sus.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments