ApaVital, acuzata ca isi bate joc de consumatorii din Belcesti

0
117

Probleme mari cu apa in comuna Belcesti. ApaVital a anuntat ca din cauza cresterii consumului de apa resursele din rezervoare se epuizeaza cu rapiditate fiind necesara refacerea periodica a acestora. In aceasta situatie, pana la 15 iunie, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în situația de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 7.00 – 9.00 și 18.00 – 20.00, către utilizatorii din localitățile Munteni, Satu – Nou, Ruși, Ulmi, Belcești și Liteni, din comuna Belcești.

Pe de alta parte, locuitorii din comuna sustin ca ApaVital nu vrea sa mai faca investitii in comunele Focuri si Coarnele Caprei, iar apa celor din Belcesti este impartita cu acestea.

„Unde este apa adusa prin Baltati, apă de Timisesti? ApaVital nu poate sa producă apa potabila din cauza numărului mare de consumatori. Pai Belcestiul are 8 sate toate racordate la apă și domnii de la Apavital s-au gândit ca este destulă și pentru Focuri și Coarnele Caprei fără sa facă investiții în acest sens în zona celor doua comune și din acest motiv, ca e seceta ne prostesc cu program de furnizare. Domnul primar are obligația de a cere celor de la ApaVital sa nu mai furnizeze celor 2 comune apa și sa se ducă la ei sa investească. Pentru belcesteni, barajul are destulă apa, asa ca, primarul trebuie sa rezolve aceasta problema ca edil al comunei Belcesti”, a mentionat Ionut R.A.

„Dacă acum nu este apă, ce o fi în lunile iulie, august? Nu vă gândiți că sunt persoane în vârstă care nu pot merge după apă la fântâna? Ce faceți cu ei… îi condamnați la moarte? Rusine, va bateti joc”, a comentat Dumitrita C.

„Păi eu nu am apa de vreo săptămâna deloc! Din punctul meu de vedere 24 din 24 ore nici măcar nu se aude presiunea când este sa deschid robinetul, ii închisă apa de tot”, a spus Simona M.C

In lipsa apei, oamenii cer sprijinul Primariei Belcesti pentru a fi adusa apa cu cisternele.

„Ajutor avem nevoie de apa, măcar sa se aducă cu cisterna noi nu avem nicio picătură. Noi sunăm nu ne baga nimeni în seama! Noi cei de pe deal nu avem apa nici măcar in timpul programului făcut de Apavital! Va rugam, noi depindem de acestă apă”, a mai punctat un consumator.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRecunoşti băieţelul care a dat cămăşuţa pe tricou şi a făcut istorie în fotbal? „Am râs când s-a scris că mi-a luat tata mașină la 18 ani”
Articolul următorChermeză la Direcția Generală Anticorupție, cu ministrul Lucian Bode, în timp ce polițiștii protestau la minister / Angajații DGA de rând au stat în birouri să nu ”stânjenească” invitații importanți
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments