„Am puterea, am Sistemul, am Securitatea, am SRI-ul, sunt Primar, am bani mulți și sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură. Pe mine nu mă închide nimeni!”

0
978

Sfidarea poporului român a atins o nouă culme miercuri, când judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au făcut pauză de la grevă pentru a-l elibera pe fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat pentru moartea a 64 de oameni în incendiul de la Colectiv. Decizia magistraților ICCJ este definitivă, iar Prefectura București anunță că Piedone își poate relua mandatul de primar la Sectorul 5!

Anul trecut, în luna mai, Piedone fusese condamnat definitiv, după nesfârșite tărăgănări și amânări, la 4 ani de închisoare de către Curtea de Apel. Sentința a venit atunci pe fondul unei mari presiuni a opiniei publice, după ce judecătorii au încercat să convingă procurorii și reprezentanții victimelor de la Colectiv să ceară o pedeapsă mai blândă pentru Piedone. Acum, după un singur an, fostul primar a fost pus în libertate, ICCJ acceptându-i recursul în casație.

Judecătorii, care tocmai au început în toată țara o grevă nedeclarată oficial pentru a forța Guvernul să le mențină privilegiile (pensionare până la 50 de ani cu pensie specială medie de peste 20.000 de lei), au întrerupt protestul pentru a-l elibera pe Piedone. Argumentul lor: fapta nu există! Rămân, în schimb, doar morții, 64 la număr, și alte sute de răniți, mulți cu sechele pe viață.

Piedone a fost condamnat pentru că a dat autorizația de funcționare clubului de la Colectiv, deși acesta încălca toate normele de siguranță.

Acest personaj, ajuns deosebit de influent sub aripa ocrotitoare a oligarhului Dan Voiculescu, are o istorie extrem de interesantă.

În primăvara lui 2021, când procesul din dosarul Colectiv intrase în al cincilea an, un fost consilier al lui Piedone, pe nume Rafael Mario Ilie, a relatat că primarul obișnuia să se laude: „Am puterea, am Sistemul, am Securitatea, am SRI-ul, sunt Primar, am bani mulți și sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură. Pe mine nu mă închide nimeni!”.

În urmă cu mai bine de un deceniu, Piedone – care este aproape analfabet – și-a luat permisul de conducere la fabrica de permise de la Pitești. A reușit acest lucru printr-o performanță unică în lume, luând examenele pentru toate categoriile de vehicule, de la motocicletă până la camion cu remorcă, într-o singură zi!

Până să ajungă în vârful administrației locale, Piedone n-a dus-o chiar atât de strălucit. În 1998, pe când spera la o locuință socială, proaspătul eliberat din pușcărie făcea o adresă către Primăria Sectorului 4.

Cum știe să scrie cel ce avea să devină, sub umbrela PSD-Dan Voiculescu, primar la Sectorul 4 și, apoi, Sectorul 5, citiți mai jos:

„DOMNLE PRIMAR.

Subsemnatul Popescu Cristian Victor domiciliat în București, str. Peincipatele Unite No 9 sec 4 București.

Vă rog a-mi aproba repartizarea unei lacuinte din fondul de stat s-au socială conform legii 114/1996. având în vedere următoarelemotiveLocuiesc la adresa sus menționată înpeună cu mama soția cei doi copii minorii. În spațiul mamei mele mai locuiesc și cei doi fratii cu familile la un total (10 persan). Menționez că soție este casnică. A întrerup servicil pentru creștera copilor mama este bolnavă și avem numerese nentelegeri.

Donului primr AL Sectorului 4″.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentSuceava: O fetita de 4 ani, ranita grav intr-un accident auto, a murit la spital. Masina in care se afla ar fi fost sicanata in trafic
Articolul următorPeste 300 de invenții vor fi prezentate la Expoziția Internațională „Inventica 2023”, ce va fi organizată în Sala Pașilor Pierduți
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments