Decizie surprinzatoare a papei Fancisc I. SERVICIUL DE SECURITATE, ÎN ALERTĂ

0
77

Papa Francisc a renunţat la „papamobilul” blindat cu geamuri antiglonţ pentru vizita sa din Brazilia, preferând să se deplaseze într-un autoturism obişnuit, decapotabil, pentru a-i saluta pe tinerii creştini prezenţi la festivalul anual organizat de Biserica Catolică, scrie Huffington Post. 

 

Vaticanul a anunţat miercuri că Papa Francisc va folosi pentru vizita sa în Brazilia, programată în data de 22 iulie, automobilul decapotabil în care a mai defilat în Piaţa Sfântul Petru.

 

„Se simte bine atunci când poate intra în contact cu cei din apropierea sa, iar această maşină îi oferă posibilitatea să iasă şi să urce cu uşurinţă”, a explicat Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt.

 

Presa străină a relatat în repetate rândul despre spontaneitatea noului Papă care nu ezită să se apropie de mulţimea care îi scandează numele, spre nemulţumirea gărzilor sale de securitate.

 

„Papa Francisc nu îşi dezamăgeşte admiratorii. El decide să meargă pe jos prin mulţimea care îl aclamă dincolo de barierele vaticane. Serviciul de securitate este în pragul unei crize de nervi, iar mulţimea este în delir”, scria, în martie, cotidianul Il Fatto quotidiano, citat de Mediafax.

 

Responsabilitatea siguranţei papei este încredinţată celor aproximativ 100 de membri ai Gărzii Elveţiene, „armata” suveranilor pontifi, ajutată de circa 100 de jandarmi ai Vaticanului şi 140 de poliţişti italieni.

 

(Sursa: gandul.info)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments