Ciolacu tace, Viktor Orban face. De ce are nevoie premierul pentru a-și aminti că este român?

0
37

Descalecat in Ardeal direct din avion guvernamental, ca sa nu cumva sa mai spuna cineva ca a avut carnea de pachet sub sa, diktatorul ungur Viktor Orban a venit la Baile Tusnad cam ca un imparat celest din China la slugile lui muritoare de foame. Referirea la China nu-i deloc intamplatoare, deoarece vesnic lingaul la inaltele porti orientale care este Orban n-a ratat prilejul sa ridice in slavi milenara civilizatie chineza, uitand sa precizeze ca secole de-a randul chinezii pe care el ii lauda au fost, ca si stramosii lui veniti din puste, un fel de pasalac – ori sub mongoli, ori sub anglo-americani, ori sub japonezi.

Dar tovarasul Orban habar nu are de istorie, desi a invatat totusi o lectie pretioasa din ea: ca cine latra mai tare este ascultat mai usor. Iar la Tusnad, el n-a pierdut prilejul sa latre: mai intai si-a batut joc de Ministerul de Externe al Romaniei, dezvaluind ca acesta i-a sugerat sa fie moderat in declaratii – ceea ce, evident, nu a facut.

Pentru ca mai apoi sa treaca la cel mai jegos santaj in stil putinist, dandu-i de inteles premierului Ciolacu ca ar fi bine sa faca sluj la coana Ungaria, pentru ca acum coana Ungaria urmeaza sa preia presedintia Consiliului Europei si, vezi Doamne, daca Ciolacu e cuminte si sta in ce pozitie  il pune diktatorul de la Budapesta, atunci ungurienii, in marea lor milostivire, o sa ne bage in Schengen. De parca ar depinde intrarea Romaniei in Schengen de presedintia ungara si de capriciile lui Orban!

Daca am fi avut si noi un presedinte cu adevarat patriot, nu doar turist, si un premier cu adevarat roman, nu doar pesedist, Viktor Orban ar fi fost dat afara din tara, cu un sut in fund, la doua secunde dupa aceste declaratii batjotcoritoare.

Practic, Orban s-a aflat azi in postura oaspetelui pe care, dupa ce-l inviti in casa si-l omenesti, ti se treaba maro pe canapea si te intreaba, indignat, cum de ai avut nesimtirea sa il primesti in duhoarea aia. Degeaba se impauneaza Ciolacu fata de toti acarii Pauni din administratia locala, pe care-i da afara dupa cum i se nazare, daca in politica externa el e tare ca frana de la vapor.

Dupa umilinta adusa astazi Romaniei si romanilor de catre acest pupincurist putinist numit Orban, m-as fi asteptat de la Ciolacu sa ia atitudine si sa-l trimita pe impertinentul de  Orban macar la Budapesta, daca nu chiar direct la origini, chit ca e prea dolofan ca sa mai incapa acolo.Dar iata ca Ciolacu tace ca mocofanul, fara sa zica nici miau, in timp ce premierul unei tari vecine si nu prea prietene ne sfideaza pe toti, in propria casa. Sper ca aceasta atitudine a lui sa izvorasca din prostie pura. Fiindca, daca Marcel Ciolacu se poarta asa intentionat, ca sa dea munitie si voturi AUR si sa aiba cu cine guverna din 2024, atunci inseamna ca distinsul nostru premier nu mai e doar bleg, ci e de-a dreptul ticalos.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentArtistul care a pierdut 1 mil. € și a ajuns pe străzi, salvat de un „înger”. Abia începuse divorțul
Articolul următorMiracol în Liban: Un bebeluş abandonat într-o pungă de gunoi a fost găsit în gura unui câine fără stăpân
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments