Finale de vis la BCR Iași Open! Irina Begu și Ana Bogdan vor juca finala de simplu, iar Monica Niculescu și Irina Bara sunt finaliste la dublu

0
38

Iubitorii tenisului din România care sperau la startulturneului BCR Iași Open la o finală românească și-au văzut visul cu ochii. Principalele favorite, românceleIrina Begu și Ana Bogdan s-au impus, sâmbătă, în douăsemifinale de infarct, de câte trei seturi și vor juca, duminică, cu trofeul pe masă. În plus, Monica Niculescu și Irina Bara vor juca și ele pentru trofeu, la dublu.

În prima semifinală a zilei, Ana Bogdan (30 de ani, locul 49 WTA), campioana ediției de anul trecut șifavorită 2 în acest an, a învins-o în trei seturi pe RalukaȘerban, jucătoare română care reprezintă Cipru (26 de ani, numărul 166 mondial), scor 6-3, 4-6, 6-3.

Ana Bogdan: ”A fost mai mult mental decât tactic”

La final, Ana Bogdan a declarat finala a însemnatmai mult o luptă mentală decât tactică.

bucur am învins astăzi, bucur m-am învins pe mine de fapt, bucur sunteți alături de mine și susțineți atât de mult. Nu aveți idee cât de mult contează pentru mine! Am trait intens astăzi, sincer, de la priumul punct al meciului până la ultimul. Cred nici anul trecut nu am trăit atât de intens. vrea o felicit pe Raluka pentru jocul ei. După ceea cea arătat în această săptămână sunt sigură va reuși ajungă unde și-a propus.

Nu știu cât de mult a fost tactic, cât mental. A fost o luptă extrem de mare din punct de vedere mental. Am avut și ceva presiune, nici nu a fost o zi în care am jucatextraordinar de bine, dar asta și pentru Raluka nu m-a lăsat -mi fac jocul. bucur am fost puternică șiam stat acolo până la final și am reușit.

Toate meciurile din această săptămână au fost destul de grele, dar tot ce îmi doresc este bucur de ziua de mâine, fiu alături de voi și simt din plin aceastăatmosferă pe care voi o creați. mulțumesc din suflet”, a declarat Ana Bogdan.

Irina Begu, revenire fantastică cu Zidansek, de la set și 0-3 pentru slovenă

Și a doua semifinală i-a ținut cu sufletul la gură pespectatorii din tribunele Bazei Sportive Ciric. Irina Begu (32 de ani, locul 31 WTA), principala favorită, a învins-o pe slovena Tamara Zidansek (25 de ani, numărul 139 mondial), favorită 8, scor 5-7, 6-4, 6-3, după un thriller de trei ore.

Așa cum s-a întâmplat și vineri, în sfertul cu JilTeichmann, Begu a revenit fantastic de la set și break pentru adversară, impunându-se clar în decisiv.

Zidansek a luat primul set cu 7-5 și a condus cu 3-0 înactul doi, însă Irina Begu a avut un revenire incredibilă. Încurajată de un public incredibil, Begu a început iapunct cu punct, a câștigat setul doi cu 6-4, iar în decisivs-a distanțat rapid la 5-1. Slovena a avut o tresărire de orgoliu, s-a apropiat la 5-3, dar Irina a închis meciul cu 6-3 în decisiv pentru o finală de vis la BCR Iași Open.

Irina Begu: ”Eu și Ana Bogdan ne știm foarte bine, am copilărit împreună. Va fi un meci greu, sper ca publicul se bucure de acest meci

După meci, Irina Begu a declarat: ”Sincer, nu știu cum am reușit revin pentru a doua oară consecutiv de la set și break pentru adversară. Probabil ambiția, faptul mi-am dorit foarte mult ajung în finală și fie o finală românească. Cred turneul și-a îndeplinitobiectivul. Am luptat, chiar dacă nu am avut o stare extraordinar de bună în primul set și nu am avut multăîncredere în anumite momente. Dar Tamara este o jucătoare de top, cu rezultate bune pe zgură și așteptam la un meci greu. Pot spun doar suntbucuroasă și mulțumesc foarte mult pentru susținere, a contat enorm de mult pentru mine. Și aștept la finală. Faptul mi-am schimbat un pic atitudinea și am fost mai încrezătoare în mine, cred a făcut diferența.

Eu și Ana Bogdan ne știm foarte bine, am copilăritîmpreună. Va fi un meci greu, Ana este jucătoare de Top 50 de ani de zile, are rezultate extraordinare în ultima perioadă, va fi un meci greu și sper ca publicul se bucure de acest meci”.

Ana Bogdan și Irina Begu primesc câte 95 de puncteWTA și 6.960 de euro pentru calificarea în finală, întimp ce Zidansek și Șerban rămân cu 57 de puncte WTA și un cec de 4.608 euro.

Irina Bara și Monica Niculescu, finaliste la dublu

Și ziua perfectă a României nu putea se încheie decâtcu un nou succes românesc, de această dată în proba de dublu.

Irina Bara și Monica Niculescu le-au învins însemifinale pe Conny Perrin (Elveția) și Anna Rogers (SUA) în două seturi, 6-2, 6-1 și vor juca duminică, de la ora 12.00, în finală, cu perechea slovenă VeronikaErjavec / Dalila Jakupovic.

 

Rezultatele de sâmbătă:

SimpluSemifinale

Ana Bogdan (România, Nr. 2) – Raluka Șerban (Cipru) 6-3, 4-6, 6-3

Irina Begu (România, Nr. 1) – Tamara Zidansek(Slovenia, Nr. 8) 5-7, 6-4, 6-3

DubluSemifinale

Irina Bara (România) / Monica Niculescu (România), Nr. 1 – Conny Perrin (Elveția) / Anna Rogers (SUA) 6-2, 6-1

Programul zilei de duminică, 23 iulie:

Terenul Central

Ora 12.00 – Finala la dublu

Irina Bara (România) / Monica Niculescu (România)Veronika Erjavec (Slovenia) / Dalila Jakupovic(Slovenia

Nu înainte de ora 14.00 – Finala la simplu

Irina Begu (România, Nr. 1) – Ana Bogdan (România, Nr. 2)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMircea Diaconu, posibil candidat AUR la Presedintie. Simion: „Daca candideaza Kovesi, poate alegem pe cineva din justitia reala”
Articolul următorAna Bogdan, regină la Iași!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments