Copiii niciodată uitați ai României. Miruna a fost lăsată la usa secretariatului de la Spitalul Pascani. După ani de zile a reușit sa își găsească familia biologica printr-o pagina de socializare. Povesti triste cu final fericit

0
334

Copiii adoptati din Romania anilor 90 reusesc sa isi gaseasca familiile biologic datorita unei pagini pe retelele de socializare. Printr-un singur mesaj trimis voluntarilor paginii „Copiii niciodată uitați ai României”, oameni care traiesc in America sau Europa ajung sa isi cunoasca mama, tatal sau fratii. Unii  mai usor, altii mai greu dar cert este ca, aceasta pagina de Facebook este singura prin care copiii adoptati reusesc sa isi cunoasca familiile.

Ideea a pornit de la un caz care nu reusea prin intermediul statului sa ajunga la parintii sai adevarati. Atunci a luat decizia de a face o postare prin care a facut publica povestea ei. De atunci, mii de mesaje au fost trimise de oameni care incercau cu disperare sa isi identifice rudele. Astfel s-a format o intreaga comunitate, prin care sunt reunite destine.

Adriana Stoica, Reprezentant Pagina:

Pagina a luat fiinta in ianurie 2015 cand o romanca aflata in cautarea fratilor biologici . S-a gandit sa creeze aceasta pagina de Facebook poate poate era mai usor sa gaseasca la ei. Intr-adevar pana ce sa gaseasca pe ultimul din fratii adoptati a primit apel de la alti copii aflati in cautarea familiei biologice. Le-a gasit familia si intre timp l-a gasit si pe cel din urma frate. Atunci a continuat aceasta misiune de a ajuta si de a face bine. Satisfactia fiind foarte mare.

Mesaje sunt de la familiile care isi cauta rudele sau copiii care au fost adoptati. Ei isi dau acceptul ca povestea lor si pozele sa fie distribuite pe retelele de socializare si de acolo incep cautarile.

Adriana Stoica, Reprezentant Pagina

Ei sunt ori aici, ori in Statele Unite, Canada, Franta, Danemarca, Germania. Peste tot sunt dati spre adoptie. Noi cu drag ii ajutam atat cat putem si cat ne permite timpul pe fiecare in parte.

Toate postarile incep cu o formula de prezentare.

Miruna este o fata din Pascani care a reușit sa își găsească familia biologica prin intermediul acestei pagini.

“Povestea mea este una mai puțin obișnuită, chiar pare un mister!
Eu sunt Miruna, în certificatul meu de naștere mi-au trecut numai data de naștere 5 martie 2003 în orașul PAȘCANI, județul IAȘI, dar pot fi născută oricând în perioada decembrie 2002, martie 2003.
Imediat după naștere am fost adoptată, prin FUNDATIA IOSIF, de către o familie minunată căreia îi datorez totul.
Sunt aici pentru că îmi doresc să îmi cunosc rădăcinile, vreau să știu și eu mai multe despre soarta mea. Nu condamn în nici un fel decizia mamei mele, tot ceea ce îmi doresc este să o găsesc și să știu dacă mai am eventual și alți frați sau surori.
Nu sunt sigură de corectitudinea datelor mele întrucât au fost stabilite la presupunerea făcută de expertiza legală făcută în momentul când am fost găsită se pare de o asistentă la ușa secretariatul de la spitalul MUNICIPAL PAȘCANI.
Ceea ce am aflat în timp este că am fost căutată de bunicii mei la scurt timp după adopție, iar că bunicul meu a fost inginer la Uzina CFR PAȘCANI.
Deși am atât de puține informații, niciodată nu voi renunța să îmi caut rădăcinile”, scria fata înainte sa își găsească familia.

Moderatorii spun ca este mult mai usor sa identifice rudele daca au numele, orasul sau orice informatie despre familia biologica.

Zeci de cazuri din Iasi au reușit sa i-ai găsească familiile biologice.

“Numele meu la naștere a fost MOLDOVEANU ANA și sunt născută pe data de 01.05.1968 in IAȘI.
Din păcate am fost lăsată in spital imediat după naștere și nu cunosc numele părinților, am fost înregistrată ca minor necunoscut.
Am crescut la casa de copii din BOSIA comuna UNGHENI județul IAȘI de unde am fost și adoptată.
Am făcut nenumărate demersuri la primăriile din IAȘI – UNGHENI dar fără nici un rezultat. Din păcate părinții adoptivi nu mai sunt în viață și nici nu am reușit până acum să descopăr adevărul.
Astăzi vin la voi cu rugămintea de a mă ajuta, poate cineva își amintește de mine. Știu că este greu dar nu imposibil și îmi pun speranța în voi oameni minunați să mă ajutați să îmi cunosc rădăcinile”, scrie o ieșeanca.

 

Adriana Stoica, reprezentant pagina

Uneori ne impresioneaza rapiditatea cu care gasim familia. Chiar si de la primul comentariu. Intr-un minut de la postare s-au gasit familii acolo unde trebuie. Sunt familii care au dat spre adoptie primul copil si mai au acasa sase, sapte copii care au fost crescuti de parinti. Este foarte impresionant pentru ca este intrebarea aia de ce eu si fratii mei nu? Este cea mai dureroasa intrebare pe care o auzim

Dupa ce au fost identificati, copilul isi cunoaste familia prin intermediul unui apel video, asistat de moderatorii paginii. Emotiile si lacrimile curg, fara niciun repros.

Adriana Stoica, reprezentant pagina

Au un suflet curat, nu sunt plini de ura, de resentimente, mereu ii cauta cu dorinta de a-i gasi, de a li se raspunde la intrebari, de a se simti completi si de a-si trai viata impliniti incontinuare pentru ca odata daca nu stii de ce este un sentiment care te incearca, pana reusesc sa afle de ce.

Astfel, comunitatea „Copiii niciodată uitați ai României” reuseste sa faca ceea ce statul nu poate. Unii sunt surprinsi de rapiditatea cu care isi gasesc familiile si sunt sceptici motiv pentru care isi fac testele ADN. Acolo, primesc confirmarea.

Adriana Stoica, reprezentant pagina

Mai nou le recomandam tuturor sa isi faca un test ADN pentru ca multi din cei care au dat spre adoptie copii si au facut teste ADN in speranta ca cel adoptat isi va face la un moment dat si il va gasi. Este o firma care face 5000 de teste gratuite si noi le recomandam la cazurile care nu si-au gasit rudele, atat famiilor de aici, cat si copiilor adoptati le recomandam tuturor sa fca pentru ca nu se stie niciodata de unde apare.

Zeci de mesaje sunt trimise zilnic din partea copiilor care isi cauta cu disperare familiile biologice, sa ii vada, sa ii auda si sa le umple golul lasat in urma cu multi ani de zile.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments