Taximetriștii fac legea și în zona autogării, nu doar la aeroport. Dacă îi convine șoferului cursa ia pasagerul, altfel nu. Culmea nesimțirii

0
2463

Se pare ca taximetristii din Iași au prins din ce în ce mai mult tupeu. Deși Primăria a anunțat că va infiinta un numar la care pot fi reclamate situațiile prin care trec pasagerii, acest lucru nu i-a speriat deloc.

Dacă la Aeroportul Iasi unde oamenii sunt constransi de soferi sa plateasca sume foarte mari pentru portiuni mici de traseu, în zona Autogării Codreanu pasagerii sunt întrebați de șofer unde merg și dacă le convine tariful cursei îl preiau, altfel nu. O ieșeancă a trecut prin această experiență nefericită și a postat-o pe rețelele de socializare, trăgând încă odată un semnal de alarmă autorităților și firmei care administrează autogara.

„Am ajuns în autogara Codreanu în jurul orei 09.00 dimineața când am fost abordată de un domn chiar în momentul în care am coborât din microbuz. M-a întrebat unde vreau să merg și când a auzit ca era vorba despre cartierul Mircea, acesta efectiv mi-a întors spatele și a dat din mână ca și cum nu vrea să se obosească să mă ducă la destinație pentru o cursă de 13 lei. Mi s-a părut strigător la cer și i-am zis omului că nu este corect și că am de gând să îi fac o reclamație. Fără a avea vreo remușcare mi-a zis că pot să fac ce plângere doresc că nu îl interesează, ulterior continunându-și goana după un pasager care voia o cursă pe o distanță mai lungă”, a povestit femeia.

Și asta nu e tot, în momentul în care te apropii de poarta autogării trei -patru taximetriști stau și îi întreabă pe toți pasagerii unde vor să meargă. Bineînțeles că au prioritate cei cu distanțe mari.

„Mi s-a părut o lipsă de respect față de o femeie și, în al doilea rând, față de o persoană care vrea să folosească serviciile unei companii de taximetrie. Stau și mă întreb ce părere ar avea administratorul firmei despre așa zisul angajat? Nici nu am mai stat prea mult pe gânduri și am comandat un Bolt, firmă care nu are astfel de pretenții chiar dacă e o cursă chiar și de 6 lei!”, a mărturisit dezgustată femeia.

Bătaie de joc și la aeroport

Nu de putine ori, oamenii si-au exprimat pe paginile de socializare nemultumirea fata de serviciile de taxi din Iasi. Cum efectiv au fost obligati de soferi sa plateasca zeci de lei pentru o cursa care nu ar trebui sa coste mai mult de 10 lei. Autoritatile locale s-au semnalat in acest sens si vor sa ia masuri drastice in ultimele sedinte de Consiliu Local.

Daniel Juravle, viceprimar Iași: „Problema exista si sunt constient de ea. Apar tot mai multe persoane care pleaca de la Aeroport pana la zona parcarilor Ciric si le sunt solicitate sume mult mai mari decat le arata aparatul sau incepe o negociere la usa Aeroportului referitor la suma de bani pentru o cursa pana la parcari”.

Consilierii locali ii incurajeaza pe cei care trec astfel de experiente sa anunte autoritatile.

Eduard Boz, consilier local PNL:„Cred ca este nevoie de o campanie de informare in privinta drepturilor pe care le au si a taximetristilor cu privire la obligatiile pe care le au. Spre deosebire de orice alt serviciu de transport privat. Acest serviciu de taximetrie cand au venit ei in Consiliul Local si au solciitat sa le aprobam cresterea tarifului pe kilometru, am adus in discutie la momentul respectiv faptul ca ei beneficiaza de o serie de facilitati fata de anumite aplicatii.

 

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentDenis Ștefan Ciobanu este din Iași și a reușit să intre primul la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov
Articolul următorA vrut să strângă bani pentru o biserică în Neamț dar a fost adus în Iași în cătușe. Isprava unui bărbat de 62 de ani din Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments