O delegație numeroasa, asa cum spune cel care face live-ul pe pagina oficiala, in frunte cu Vasile Puscasu si Corneliu Ciucanu au mers la sfarsitul saptamanii trecute la zilele comunelor prin judetul Iasi. Cei doi se pare ca si-au luat in serios misiunea partidului si au inceput sa fie din ce in ce mai prezenti in peisajul rural al Iasului.
Suprinzator sau nu, Vasile Puscasu este prezentat ca fiind „domnul doctor”.
Liderul partidului AUR este angajat al Academiei Române
El este cercetătator științific la Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană din cadrul Academiei Române, filiala Iaşi. Potrivit singurei declarații de avere existente pe integritate.eu, Ciucanu a fost plătit în 2016 de Academia Română. De fapt, aceasta a fost singura sa sursă de venit, în jur de 2.000 de lei pe lună.
Liderul AUR Iași, plătit de Academia Română, discurs idilic despre „dreapta” interbelică
Ciucanu are o activitate publicistică însemnată, el abordând teme sensibile, dar foarte dragi partidului AUR.
Potrivit paginii sale de prezentare de pe site-ul Academiei Române el este doctor în istoria dreptei românești. „A fost încadrat ca asistent de cercetare la Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană (1995-1997), fiind avansat apoi cercetător ştiinţific (2000-2003). Din 2009 a devenit Doctor în Istorie la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice a Universităţii “Ovidius” din Constanţa, cu teza Din istoria Dreptei româneşti (1918-1941)”.
El a scris pe aceeași temă:
Corneliu Ciucanu, în colaborare cu Gh. Buzatu, Cristian Sandache, Radiografia dreptei româneşti(1927-1941), Bucureşti, Editura F. F. Press, !996, 426p
– Dreapta românească interbelică. Politică şi ideologie, Iaşi, Editura Tipo Moldova, 2009, 486p;
– Alegerile parlamentare din 1937, în Omagiu istoricului Gh. Buzatu Focşani, Editura EMPRO, 19
În introducerea cărții sale „Dreapta românească” el are o atitudne binevoitoare față de această mișcare.
„Din grupările politice enumerate mai sus, doar Legiunea a avut o atitudine consecventă sub aspectul reprezentării politico-organizatorice, a apărut şi s-a dezvoltat în consonanţă cu mişcărileile radicale de dreapta din spațiul european, a practicat un discurs antiparlamentar constant şi a dezvoltat un ethos naţionalist propriu cu valenţe etico-religioase specifice.
Legiunea a adaptat realităţilor interbelice curente, idei și tendinţe antebelice, a preluat argumentele organiciste, gradualismul antiliberal al conservartorismului şi discursul antiliberal a redimensionsat retorica naţionalismului-democrat şi filonul sămănătorist reprezentat la începutul secolului XX, a potenţat tradiţionalismul ortodox prin înregimentarea tinerilor intelectuali”, scrie Ciucanu.