Administrația județeană pune la bătaie JUMĂTATE DE MILION DE LEI pentru proiectele sociale ale Iașului

0
70

Consiliul Județean Iași pune la bătaie 500.000 de lei pentru proiecte sociale şi culturale.

 

Societatea civilă poate obţine finanţare nerambursabilă dacă proiectele pe care ONG-urile le propun sunt în folosul comunităţii. Este prima dată când Consiliul Judeţean oferă o astfel de oportunitate pentru proiectele din domeniul culturii şi al educaţiei. Propunerile pot fi depuse până la data de 12 august, după care vor fi selectate de un juriu de specialitate.

 

Suma alocată din bugetul Consiliului General pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor din domeniul culturii şi al educaţiei este în valoare de 500.000 de lei, repartizată defalcat: 150.000 de lei pentru cultura scrisă şi 350.000 de lei pentru proiectele cultural-educative.

 

Practic, orice persoană fizică sau ONG care vrea să vină în sprijinul comunităţii, însă nu are banii necesari, poate să scrie un proiect şi poate spera la finanţare din bugetul Consiliului Judeţean.

În schimb, cuantumul contribuţiei de la bugetul CJ nu poate depăşi 90% din valoarea totală a proiectului.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cristian Adomnitei spera că astfel de proiecte care vin în sprijinul comunităţii să ajute Iaşul să devină Capitală Culturală Europeană în 2021.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCOMUNICAT DE PRESĂ
Articolul următorUniversitățile ieșene, la mare căutare. Bătaie mare pe locuri la MEDICINĂ și la UNIVERSITATEA „AL.I.CUZA”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments