Universitățile ieșene, la mare căutare. Bătaie mare pe locuri la MEDICINĂ și la UNIVERSITATEA „AL.I.CUZA”

0
78

Universitatea „Al. I. Cuza” afişează sâmbătă rezultatele la admitere. Restul instituțiilor de învățământ superior din Iași încă mai primesc dosare.

 

Trei pe loc la Medicină, nouă pe un loc la Zootehnie şi doi pe loc la Arhitectură. Sunt cele mai căutate domenii din acest an la universităţile ieşene. Concurența este mare pe locurile finanţate la bugetul de stat. Admiterea s-a încheiat deja la Universitatea „Cuza”, iar celelalte instituţii încă mai primesc dosare.

 

Admiterea la Universitatea „Al. I. Cuza” a ajuns la final. Vineri a fost ultima zi când tinerii s-au mai putut înscrie. Aici s-au înscris deja peste 7.300 de candidaţi, număr dublu faţă de locurile finanţate de la bugetul de stat. Sâmbătă se vor afişa rezultatele. Tinerii sunt sfătuiţi să aştepte repartizarea finală pe locuri, înainte de a retrage dosarul.

 

Două facultăţi nu acoperă locurile la buget. La Teologie Romano-Catolică mai sunt două locuri libere iar la Fizică, 55 de locuri neocupate. Concurența mare este la Facultatea de Drept, Informatică şi Sport – la Kinetoterapie. După aceasta admitere, ierarhia pe locuri buget-taxa se modifica după prima sesiune de examene, în funcţie de medie.

 

La Universitatea „Gheorghe Asachi” s-a terminat înscrierea doar la Facultatea de Arhitectură unde  concurența este de doi candidaţi pe loc. Aceştia au susţinut vineri examenul la desen, iar pe 25 iulie vor afla rezultatele. Celelalte facultăţi din cadrul Universităţii Tehnice rămân deschise pentru admitere până pe 30 iulie. Tinerii se pot înscrie la oficiile amenajate  atât pe splai Bahlui cât şi în corpul din Copou. 

 

La Universitatea de Agronomie admiterea continua până pe 25 iulie. Aici deja s-au înscris 1.300 de tineri pe 497 de locuri la buget şi 354 la cu taxa.

 

La Universitatea de Medicină și Farmacie înscrierea se termină duminică, 21 iulie. Şi aici concurența este mare, de trei candidaţi pe loc la unele specializări. Examenul de admitere este programat pentru 24 iulie.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAdministrația județeană pune la bătaie JUMĂTATE DE MILION DE LEI pentru proiectele sociale ale Iașului
Articolul următorTERORIST ÎN FAȚA JUSTIȚIEI ROMÂNE. Președintele Traian Băsescu NU CONFIRMĂ NIMIC, DAR SPUNE TOT. Omar Hayssam a fost EXTRAS de spionajul românesc
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments