Moldova: Tancul rusesc cu teava spre Romania a fost trimis „la dracu’”. Si capul lui Lenin a fost daramat: „Cineva a dat capul jos cu o lovitura de baros”

0
297

In Republica Moldova, mai multe monumente sovietice au fost atacate de persoane necunoscute.

Pe tancul sovietic de la Cornesti, raionul Ungheni, care are teava indreptata spre Romania, persoane necunoscute au scris pe postamentul tancului respectiv: „Tancule rusesc, du-te la mama naibii”. Este acelasi mesaj care a ajuns si la nava ruseasca „Moskva”, scufundata de ucraineni.

Informatia a fost postata pe u canal de Telegram care se preocupa de soarta monumentelor sovietice de pe teritoriul R. Moldova. Acelasi canal  a raportat vandalizarea monumentului lui Lenin din satul Bratuseni, raionul Edinet.

Primarul localitatii Bratuseni, Mihail Andruh, a declarat in limba rusa, pentru Ziarul National, ca monumentul lui Lenin a fost „vandalizat” in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 2.30.

„Paznicul primariei a auzit un sunet puternic in jurul 2.30. A iesit sa vada despre ce e vorba, dar era foarte intuneric si nu si-a dat seama ca a fost zdrobit capul lui Lenin. La noi iluminatul stradal este deconectat la 12.00 noaptea. Dimineata a vazut ca Lenin nu mai are cap. Cineva a dat capul jos cu o lovitura de baros”, a povestit primarul.

Intrebat cine ar fi putut recurge la acest gest, Mihail Andruh a precizat ca nu crede ca ar fi vorba de cineva din localitatea pe care o conduce si in care marea majoritate a locuitorilor sunt etnici ucraineni.

„Nu cred ca acest incident are legatura cu razboiul din Ucraina. Este adevarat ca exista puncte de vedere diferite in privinta razboiului, dar nu cred ca asta ar fi provocat acest incident. Cred ca cineva din afara localitatii a facut asta”, a adaugat Adruh.

Primarul a dat asigurari ca monumentul lui Lenin va fi restabilit in cel mai apropiat timp.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCum a ajuns un ourțoi farsor derector gheneral la drumurile largi
Articolul următorUn interlop din Cluj care a fost depistat de 11 ori conducand fara carnet, dar a fost iertat de judecatori, a ucis un om intr-un accident rutier soldat si cu sapte grav raniti
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments