TERORIST ÎN FAȚA JUSTIȚIEI ROMÂNE. Președintele Traian Băsescu NU CONFIRMĂ NIMIC, DAR SPUNE TOT. Omar Hayssam a fost EXTRAS de spionajul românesc

0
65

Indiscutabil, aducerea teroristului Omar Hayssam în țară a venit în urma extragerii sale din ascunzătoare. O „răpire” neautorizată de alte țări, însă necesară pentru Justiția românească. Ilegală dar legitimă.

 

Președintele Traian Băsescu a declarat că nu confirmă informațiile apărute în presă cu privire la preluarea lui Omar Hayssam din Siria, privind aducerea lui în țară cu un avion militar, în baza unui acord de extrădare.

 

„Nu confirm că Omar Hayssam a fost preluat din Siria. Nu confirm că a fost repatriat cu un avion militar. Nu confirm că a fost repatriat în baza unui acord de extrădare”, a declarat Traian Băsescu.

 

Șeful statului a explicat și faptul că, în comunicatul administrației prezidențiale, s-a prezentat șirul evenimentelor de la aducerea în țară a lui Omar Hayssam. Traian Băsescu a precizat că nu poate da informații suplimentare cu privire la aducerea în țară a lui Omar Hayssam, pentru a nu prejudicia operațiuni viitoare.

 

 

Iată cele mai importante declarații:

Cred că și cetățenii au întrebări legate de modul în care a făcut afaceri, de cum a finanțat partide politice. Asta, de acum, e treaba procurorilor.

O astfel de operaţiune nu se putea desfăşura într-o zi, o săptămână sau trei luni. A fost un efort al unui colectiv foarte mic de oameni.

O echipă mică se ocupă de cinci ani de procesul de aducere a lui Omar Hayssamn țară. Am văzut și întrebarea de ce a fost readus în țară după cinci ani. Când a plecat, Omar Hayssam, nu avea mandat de interdicție privind plecarea din țară. Atunci, el putea fi acuzat de trecerea frauduloasă a trecerii frontierii de stat, lucru pentru care a și fost condamnat la închisoare. Omar Hayssam a devenit o problemă când a fost condamnat pentru terorism, în 2008. Atunci a devenit problema serviciilor să îl aducă acasă pentru a se împlini cerințele justiției

Vreau să felicit instituțiile implicate, pentru că ele nu fac declarații publice. Am conștiința împăcată că s-a făcut tot ce s-a putut face pentru a-l deferi justiției. De acum e treaba Justiției.

Omar Hayssam are mai multe condamnări. Mă gândesc la vârsta lui Omar Hayssam. Nu cred că la comasarea pedepselor va rămâne numai cu 20 de ani și, la vârsta lui, ar fi bine să coopereze.

Nu pot da mai multe detalii pentru că nu e vorba doar de a proteja instituțiile, e vorba de a proteja oameni care și-au făcut treaba.

Sunt motive de securitate pentru care nu se pot da detalii.

Cum să vă spun când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat? Deci nu vă pot confirma şi infirma nimic.

Astăzi am avut discuții cu troica. Sunt foarte multe motive pentru care eu cred că România are nevoie de un acord cu FMI

România este stabilizată astăzi din punct de vedere macroeconomic, dar este o stabilizare fragilă. Prima prioritate este consolidarea fiscală, ca să ieșim din această zonă de fragilitate, ca să ieșim din dependența de micile îmbunătățiri în domeniul cheltuielilor bugetare. Ar fi riscant să o riscăm, pentru că românii au făcut sacrificii enorme.

Cel de-al doilea obiectiv este cel al reformelor, cum este reforma din sănătate, absorbția fondurilor (europene, n.r.), reducerea arieratelor. Volumul mare al arieratelor în economie împinge IMM-urile în faliment

Am găsit o soluție pentru garantarea creditelor pentru IMM-urile care vor să se împrumute de la bănci. Pentru a sprijini economia, am cerut FMI să mărească fondul de garanții pe care îl poate folosi Guvernul pentru a ajuta IMM-urile.

Am vorbit de o posibilă analiză cu privire la simplificarea legii achizițiilor publice, care în România este mai strictă față de alte state europene și blochează accesarea fondurilor europene.

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUniversitățile ieșene, la mare căutare. Bătaie mare pe locuri la MEDICINĂ și la UNIVERSITATEA „AL.I.CUZA”
Articolul următorRomânii AU CUCERIT cel mai dificil vârf din lume, NANGA PARBAT – "Muntele Destinului". Expedinția românească a fost amenințată de teroriști talibani
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments