Interlopul Flavius Vagabontu a fost arestat in Bacau, va fi expulzat in Franta pentru a face puscarie. Banda lui a scos peste un milion de euro din alba-neagra la Paris

0
203

Politistii bacauani l-au capturat pe liderul bandei „Scorpionii”, care a reusit sa insele, la Paris, prin „alba neagra”, sute de turisti. Infractorii au reusit sa castige peste un milion de euro. 

„Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, impreuna cu politistii din Moinesti au desfasurat activitati specifice in vederea depistarii unui barbat de 42 de ani, urmarit la nivel international.

Cel in cauza se sustragea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autoritatile judiciare din Franta, prin care s-a solicitat arestarea acestuia in vederea predarii, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune realizata in banda organizata, realizarea de operatiuni de jocuri de noroc interzise, spalare de bani, coruptie activa in banda organizata si pasiva comisa in banda organizata, fapte prevazute de Codul penal francez.Persoana urmarita a fost escortata si prezentata Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau, care a dispus retinerea sa pentru o perioada de 24 ore, fiind incarcerata in Arestul I.P.J. Bacau.

Desi jocul de Alba-Neagra este interzis pe drumurile publice, acesta este adesea instalat in zonele foarte turistice ale Parisului.

In iunie, intr-o razie care a mobilizat aproximativ o suta de politisti din regiunea pariziana, 22 de membri ai unei grupari comandate din Romania.

Dupa cum relata publicatia franceza Le Parisien, printre cei arestati se numarau doi adjuncti, sapte locotenenti, un colector, responsabili de „sector”, responsabili de „mese” si mai multi „baroni”, precum si iubita liderului bandei, care se afla in prezent in Romania.

Banda „Scorpionii” si-a luat numele de la scorpionul tatuat pe gatul liderilor grupului. Potrivit AFP, ei au obtinut peste un milion de euro pe an din aceasta activitate, cu pana la 20 de mese de joc pe zi, fiecare aducand pana la 3.000 de euro. Cateva sute de mii de euro si dolari au fost confiscate de anchetatori.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentStatul nu are bani momentan pentru sustinerea sistemelor de termoficare din municipii. Mihai Chirica: „Vestea buna este ca autoritatile locale se pot imprumuta!”
Articolul următorUn nou restaurant McDonald’s ar putea fi amenajat la Iași, în capăt Păcurari
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments