“Unii dintre magistratii activi sau pensionari acorda imprumuturi, cu dobanzi mari, unor oameni de afaceri si chiar unor interlopi, implicati indeosebi in afaceri imobiliare… Altii imprumuta credite bancare cu care cumpara apartamente, pe care le inchiriaza ulterior cu sume substantiale”. Dezvaluirile explozive ale deputatului PSD Daniel Ghita

0
194

Deputatul PSD Daniel Ghita (foto) face dezvaluiri explozive: exista magistrati care dau bani cu imprumut, la dobanzi foarte mari, unor oameni de afaceri si chiar interlopi implicati in afaceri imobiliare. Cu alte cuvinte, camatarie.

Daniel Ghita a formulat saptamana trecuta, mai exact in 13 septembrie 2023, o interpelare in atentia ministrei Justitiei Alina Gorghiu, careia ii semnaleaza posibile incalcari ale legii de catre anumiti magistrati, interpelare intitulata „Practicile oneroase si nelegale ale unor magistrati”. Precizand ca informatiile au fost primite chiar din interiorul sistemului judiciar, Ghita arata ca pe langa cei care ar acorda imprumuturi la dobanzi mari oamenilor de afaceri si interlopilor, ar exista magistrati care sunt implicati in mod direct in afaceri imobiliare, sau care ar imprumuta credite bancare cu care cumpara apartamente pe care apoi le inchiriaza cu sume importante.

Iata interpelarea deputatului PSD Daniel Ghita:

“In mod constant, cand se pun in discutie salariile si pensiile speciale ale magistratiilor, reprezentantii acestora invoca ca, spre deosebire de ceilalti cetateni ai Romaniei, ei trebuie sa suporte, conform Statutului procurorilor si judecatorilor, o serie de privatiuni si de interdictii, printre care si aceea de a avea afaceri proprii.

Potrivit unei sesizari primite de la un grup de magistrati, multi colegi de-ai acestora incalca aceste prevederi mai mult sau mai putin fatis, sub diferite forme. Astfel, unii dintre magistratii activi sau pensionari acorda imprumuturi, cu dobanzi mari, unor oameni de afaceri si chiar unor interlopi, implicati indeosebi in afaceri imobiliare. Altii se implica in afaceri imobiliare, prin luarea de credite bancare, profitand de salariile sau pensiile substantiale care le ofera bonitate bancare, prin construirea de imobile (case si chiar blocuri), indeosebi in orasele unde acestea pot valorificate la preturile cele mai mari, prin vanzare sau prin inchirirere, cu predilectie in centrele universitare sau in zonele economice emergente. Iar altii imprumuta credite bancare cu care cumpara apartamente in astfel de localitati, pe care le inchiriaza ulterior cu sume substantiale unor agenti economici, studenti, cupluri tinere, etc.

Avand in vedere realitatea si multiplicarea acestor practici, va solicit sa-mi comunicati daca aveti stiinta de ele si ce masuri preconizati pentru stoparea sau macar diminuarea lor. Totodata, va solicit sa-mi comunicati care este pozitia dumneavoastra referitoare la salariile si pensiile speciale ale magistratilor, respectiv cu privire la diminuarea sau impozitarea lor. Solicit raspuns scris si oral. Va multumesc!”

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments