Deschidere de an universitar la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași

0
125

USV Iași este prima universitate care si-a deschis portile in acest an. Astazi a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar 2023-2024, iar ceremonia a avut loc in Aula Magna „Haralamb Vasiliu”. Sute de persoane au fost prezente la deschidere, printre care profesori, studenti si oficialitati locale.

Emotii mari in randul viitorilor studenti din cadrul Universitatii de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași. La eveniment au participat autoritatile locale impreuna cu rectori si prorectori ai universităților din Iasi, directori de colegii agricole, directori de statiuni de cercetare de profil din regiunea Nord-Est, reprezentanti ai societatilor agricole de top si a altor institutii partenere.

Cuvantul de deschidere a fost sustinut de rectorul universitatii care le-a vorbit viitorilor studenti despre digitalizare, tehnologie si inovatie.

Prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, Rector Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași:

Distinse cadre didactice, domnisoarelor si domnilor studenti am privilegiul ca astazi sa va adresez tuturor urarea de „Bine ati venit!” la festivitatea de deschidere a noului an universitar 2023-2024″.

Viitorii boboci au fost incurajati de reprezentantii autoritatilor locale iesene. Acestia le-au promis tinerilor ca ii vor sustine daca vor invata si vor fi implicati in activitatile sustinute de universitate.

Ma bucur ca Iasul este un oras academic si un oras in care IT-ul, noile tehnologii, toate aceste elemente sunt din ce in ce mai prezente in viata noastra dar in acelasi timp vedem cu totii cum orasul nostru, judetul nostru prinde viata si cred ca ar fi mult mai sarac fara tot mediul academic, fara profesori, studenti, elevi etc”. a spus Bogdan Cojocaru, Prefect Judetul Iași

„Este o mare bucurie sa fiu aici si am venit de fiecare data cu placere. Startul mediului academic iesean il face Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași. Este o onoare sa fiu prezent alaturi de dumneavoastra si salut si prezenta mediului de afaceri din acest domeniu si pe toti partenerii coonstanti si benefici ai universitatii pe care astazi o deschidem impreuna in noul an universitar 2023-2024″. a mentionat Mihai Chirica, Primar Mun. Iași

Domnule Rector Jitareanu, domnule Presedinte Vintu, domnule Rector Scripcariu, stimati prorectori, doamnelor si domnilor si evident stimate oficialitati este o bucurie sa fiu astazi cu dumneavoastra, cu mediul academic, cu corpul academic si mai ales cu toti studentii pe care dumneavoastra ii aveti in diferitii ani de studiu. Dar in primul rand trebuie sa le transmitem cu totii celor 1441 de boboci fie la licenta, master sau doctorat o continua si buna formare ca oameni si ca profesionisti”. a mentionat Costel Alexe, Președinte Consiliul Județean Iași

In cadrul festivitatii au fost prezenti si studentii din anii mai mari care le-au transmis bobocilor cuvinte de incurajare si sustinere pentru noul an universitar.

„Sa nu isi piarda speranta fiind la inceput si o sa li se para putin mai greu si ca o sa le para rau cand se termina. Noi am prins un an de pandemie, a fost putin mai greu dar au trecut foarte repede. Anii de studentie sunt cei mai frumosi”. ne-a spus Corina Sandu, studentă master USV Iași

In cadrul Universitatii de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași studiaza aproximativ 4500 de studenti, la cele trei cicluri universitare de licenta, masterat si doctorat.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCompania Antibiotice face un pas important către o dezvoltare sustenabilă
Articolul următorAȚI VĂZUT-O? O tânără de 16 ani din Iași a dispărut
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments