Medicul-campion de la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași a castigat medalia de aur la Olimpiada Sporturilor de Contact, World Combat Games de la Riyadh

0
134

În perioada 20‑30 octombrie se desfășoară cea de a treia ediție a World Combat Games, la Riyadh, Arabia Saudită. Pentru prima dată, s-a alăturat competiției și armwrestling-ul, după mai multe etape de calificări parcurse de către sportivi de pe toate continentele, selectia fiind efectuată pe baza rezultatelor obținute de către aceștia la concursurile europene și mondiale.

Astfel, la armwrestling, Europa a avut patru reprezentanți, în timp ce Asia a avut doi reprezentanți. America de Sud și America de Nord au avut câte un reprezentant.

Nu putem vorbi despre armwrestling fără să îl aducem în discuție pe “brațul de fier” al Moldovei, Daniel Procopciuc, unul dintre reprezentanții Europei la acest prestigios concurs. Daniel, așa cum ne-a obișnuit deja, nu a plecat cu mâna goală acasă ci cu titlul de campion. Medic ortoped la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași, Daniel a fost din nou de neînvins. Deși el se încadrează la categoria 75 de kilograme, a concurat la categoria superioară de 80 de kilograme, învingând alți doi sportivi valoroși din Moldova, respectiv din Kazahstan și adăugându-și în palmares o nouă medalie de aur.

Reamintim cititorilor faptul că Daniel Procopciuc este multiplu campion european și mondial în armwrestling, îmbinând perfect medicina cu sportul. Daniel este și vicepreședintele Federației de Armwrestling din Republica Moldova iar antrenorul său este Alexandru Grumeza.

World Combat Games a reunit cei mai buni reprezentanți ai celor 16 discipline sportive. Este organizat o dată la 4 ani, fiind considerat Olimpiada Sporturilor de Contact.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentApa de la robinet este potabila doar in aceste 50 de tari. Apa din Romania nu este atat de buna precum cea din Ungaria si Bulgaria
Articolul următorNoaptea, ca hoții! Politiștii locali și platformele DSP fură noaptea mașinile de pe străzi și cer taxe de răscumpărare
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments