ANI investigheaza averea sefului ANPC, acesta are iaht de 250.000 de euro: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”

0
1301

Averea secretarului de stat Horia Constantinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), este verificata de ANI, anunta deputatul USR Mihai Badea, care a depus o sesizare in acest sens.

„Declaratiile de avere depuse de Horia Constantinescu in perioadele in care a ocupat functii publice sunt pline de lacune, apar numeroase tranzactii imobiliare, a facut multe achizitii scumpe (masini de lux, iahturi, ceasuri de firma), iar mass-media a scris despre offshore-urile pe care le controleaza in Panama. Decizia ANI de a declansa evaluarea averii si a modificarilor acesteia confirma ca exista niste lucruri dubioase pe-acolo, nu doar mi s-a parut mie”, ahori declarat deputatul USR Mihai Badea, conform unui comunicat de presa al ANI.

Badea a solicitat ANI, in urma cu o luna, sa verifice averea sefului ANPC in contextul mai multor neconcordante flagrante observate in declaratiile acestuia de avere din ultimii ani.Printre acestea se numara 1,68 de hectare de teren intravilan si 19 constructii cumparate in 2019, la venituri de doar 96.839 lei si fara conturi declarate sau credite contractate; un iaht in valoare de aproximativ 250.000 euro, cumparat in perioada ocuparii unor functii publice; cote de participare de pana la 100% in mai multe companii, inclusiv offshore-uri inregistrate in Panama, cu zero dividende declarate.

Horia Constantinescu a sustinut recent intr-un mesaj postat pe Facebook ca el este „Corado Cattani”, celebrul comisar anti-mafia din serialul italian „Caracatita”. Insa Constantinescu a fost infractor si se lauda cu legaturile de rudenie cu clanul Adrian Nastase.

„Nimic si nimeni nu ma poate intoarce, din drumul pe care am apucat-o acum 7 ani. Am convingerea ca era deja, de mult, vremea. In 2017, eram avertizat sa nu devin un Corado Cattani, dar nu am tinut cont si am mers pe acelasi drum. Astazi, pare ca am facut bine”, a sustine Constantinescu.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentCJ Harghita cere ICCJ redeschiderea dosarului Cheile Bicazului
Articolul următorNepasare socanta in Bucuresti. Nicio masina nu opreste dupa ce o fata de 15 ani a fost accidentata grav – Video
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments