Video | Oficial, ursii au intrat in judetul Iasi. A fost alerta la Ciohorani dupa ce o ursoaica si doi pui au ajuns in sat

0
417

Inevitabilul s-a produs. In ultima perioada erau doar informatii neverificate ca ursii dau tarcoale judetului Iasi fiind vazuti la limita cu Neamtul. Astazi, prezenta ursilor a devenit certitudine. O ursoaica si doi pui au intrat in localitatea Ciohorani.

„Primaria atentioneaza cetatenii din localitatea Ciohorani ca s-a semnalat prezenta a doi ursi pe raza localitatii. Cetatenii vor evita deplasarile pe drumurile publice pana la rezolvarea situatiei”, a anuntat Primaria in aceasta dimineata.

In cautarea hranei, animalele au incercat sa intre intr-un magazin din localitate. A fost alertat serviciul unic de urgenta 112 iar la fata locului si-au facut aparitia echipaje ISU si DSV. Animalele au fugit in padure spre Mogosesti Siret.

Va reamintim, potrivit unui raport al Directiei Silvice Neamt în fondurile cinegetice care depăşesc 141 mii de hectare se află 268 de urși, desi numărul optim ar trebui să fie în jur de 100 de exemplare. Cei 268 de urși se găsesc în zonele administrate de Direcția Silvică, iar numărul real de exemplare la nivelul judeţului Neamt luand in calcul si pădurile particulare sau cele ale primăriilor este undeva între 550 și 600.

Din acest motiv, probabil va deveni o obisnuinta prezenta ursilor la limita judetelor Neamt si Iasi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments