Decese suspecte la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. A fost anunțat Ministerul Sănătății

0
73

Autoritățile sanitare din județ au demarat o anchetă la Spitalul de Psihiatrie Murgeni după ce, astăzi, în decurs de numai patru ore, patru dintre pacienții spitalizați au prezentat simptome de gastroenterocolită, dar au fost găsiți de echipajele de pe ambulanță în stop cardiorespirator. Din păcate, trei dintre bolnavi au decedat, în ciuda manevrelor de resuscitare. 

„Ambulanța Vaslui a intervenit în cursul acestei zile de patru ori la Spitalul Murgeni, în decurs de câteva ore. Mai întâi, pentru un bărbat de 45 de ani, ce trebuia transferat la Spitalul Bârlad cu suspiciunea de gastroenterocolită. Pacientul a fost găsit de echipajul SAJ în stop cardiorespirator. Împreună cu alt echipaj cu medic, s-au efectuat manevre de resuscitare fără succes, fiind apoi declarat decedat. A doua solicitare a fost pentru un bărbat de 68 de ani cu același diagnostic. A fost transferat în stare gravă la Spitalul Bârlad. A treia solicitare a fost pentru o femeie în vârstă de 50 de ani, găsită în stop cardiorespirator. Nici aceasta nu a răspuns la resuscitare, fiind declarat decesul. A patra solicitare este acum în desfășurare. Este un bărbat de 54 de ani, aflat în stop cardiorespirator. Două echipaje SAJ efectuează acum resuscitare. A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică Vaslui, care deja se află acolo pentru a stabili măsurile necesare. A fost anunțat și Ministerul Sănătății. Toți sunt pacienți internați”, a declarat doctorul Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

Cel de-al patrulea pacient, bărbatul de 54 de ani pe care medicii s-au străduit să-l resusciteze, a fost ulterior declarat decedat.

Din informațiile primite, la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au mai fost găsiți 15 pacienți cu simptome digestive. Acțiunea este în dinamică și este coordonată de Direcția de Sănătate Publică.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentToate tronsoanele de pe autostrada A7 Ploieşti – Paşcani (Autostrada Moldovei) sunt date în execuţie
Articolul următorDNA i-a reținut pe șeful Vămii Sculeni pentru luare de mită și pe alți doi agenți de poliție pentru luare și dare de mită
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments